Startpagina  /   Gewichtsbeheersing  /  Wat is obesitas?

Wat is overgewicht?

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2021-07-08)
Wat is overgewicht? Wereldwijd, is obesitas een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen. Het is een fenomeen waarbij de ophoping van vet in een iemands weefsels waardoor dergelijke opdoen van overtollige gewicht en worden overgewicht. Onderzoek heeft uitgewezen dat een verbazingwekkende 45-70% van de volwassen bevolking in de wereld obesitas of overgewicht is. Over de hele wereld, is de prevalentie van obesitas bijna verdubbeld van 1980 tot 2008. Dit is echter een ernstige zorg voor de wereld als geheel.

Obesitas en ziekten

Obesitas verhoogt het risico van verschillende verwoestende en slopende ziekten. Deze omvatten:

  • Artritis
  • Hart-en vaatziekten
  • Hoge bloeddruk
  • Maligniteiten zoals dikke darm, prostaat, borst, alsmede pancreatic kanker.
Er zijn echter ook bepaalde onderliggende bepaalde aandoeningen of ziekten die soms tot gewichtstoename zoals hypothyreoïdie (underactive schildklier bijdragen kunnen). Het is noodzakelijk om te begrijpen dat gezondheid aandoeningen zoals dit meestal veroorzaken geen gewicht problemen als goed controleren met de juiste medicijnen.

Wat is overgewicht?

Wat is overgewicht? Obesitas is geïdentificeerd wanneer iemands index van de lichaamsmassa (BMI) dertig is of hoger. Kortom, de body mass index van een persoon wordt berekend door het gewicht in kilogram (kg) door uw hoogte in meter (m) kwadraat.

Iemands gewicht status kan worden geschat met behulp van de grafiek hieronder:
BMIGEWICHT STATUS
Hieronder 18,5Ondergewicht
18,5-24,9Normaal
25,0-29,9Overgewicht
30,0-34,9Zwaarlijvige klasse ik
35.0-39,9Zwaarlijvige (klasse II)
40.0 en hogerUiterst zwaarlijvig (klasse III)

Oorzaken van zwaarlijvigheid

De belangrijke oorzaak van obesitas is de overtollige calorieopname dan een dergelijke persoon verbrandt. Dientengevolge, slaat het lichaam de overmaat in bepaalde weefsels die leidt tot zwaarlijvigheid. Obesitas is echter gekend te worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden, alsmede activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn gedrags, genetische en hormonale effecten. In feite, zijn de belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid:

Inactiviteit: een persoon die niet actieve ontneemt het lichaamssysteem uit calorieën te verbranden. Echter, met een sedentaire manier van leven, er is hoge inname van hoge calorieën maaltijden dagelijks zonder te verbranden van de calorieën via oefeningen, alsmede normale activiteiten.

Ongezonde gewoonten van het eten: voor een individu die verbruikt meer calorieën dat hij brandt, tt is noodzakelijk om te begrijpen dat de gewichtstoename onvermijdelijk is.

Als je zwaarlijvig, kan uw algehele kwaliteit van leven worden verminderd. U mei niet zitten kundig voor doen dingen die je gebruikt om te doen, zoals deel te nemen aan leuke activiteiten. U kan voorkomen dat openbare plaatsen. Zwaarlijvige mensen ondervinden zelfs discriminatie.

Andere gewicht-gerelateerde problemen die kunnen invloed hebben op de kwaliteit van je leven omvatten:

  • Depressie
  • Handicap
  • Seksuele problemen
  • Schaamte en schuld
  • Sociale isolatie
  • Lagere werk prestatie
Hoe te verminderen vet en obesitas behandelen? 


comments powered by Disqus