Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gewichtsbeheersing  /  Wat is obesitas?

Wat is obesitas? Oorzaken van obesitas bij volwassenen

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2022-11-11)
Wat is obesitas? Oorzaken van obesitas bij volwassenen Wereldwijd is obesitas een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen. Het is een fenomeen dat de ophoping van vet in de weefsels van een persoon met zich meebrengt, waardoor een dergelijke toename van overgewicht en overgewicht ontstaat.
Onderzoek heeft aangetoond dat een verbazingwekkende 45 - 70% van de volwassen bevolking in de wereld zwaarlijvig of overgewicht heeft. Over de hele wereld is de prevalentie van obesitas bijna verdubbeld van 1980 tot 2008. Dit is echter een ernstige zorg voor de wereld in het algemeen.

Obesitas en ziekten

Obesitas is een van de grootste factoren die bijdragen aan een slechte gezondheid en een lagere kwaliteit van leven. Degenen die zwaarlijvig zijn, lopen een veel groter risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. De oorzaken van obesitas zijn veelzijdig en variëren van genetisch tot milieu.

Obesity and Diseases
Obesitas en ziekten
Obesitas verhoogt het risico op verschillende verwoestende en slopende ziekten. Deze omvatten:

  • Artritis
  • Hart- en vaatziekten
  • Hoge bloeddruk
  • Maligniteiten zoals darm-, prostaat-, borst- en alvleesklierkanker.
Er zijn echter ook bepaalde onderliggende aandoeningen of ziekten die soms kunnen bijdragen aan gewichtstoename , zoals hypothyreoïdie (traag werkende schildklier). Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat gezondheidsstoornissen zoals deze meestal geen gewichtsproblemen veroorzaken als ze goed worden gecontroleerd met de juiste medicijnen.

Wat is obesitas?

Wat is obesitas? Obesitas wordt geïdentificeerd wanneer de body mass index (BMI) van een persoon dertig of hoger is. Kortom, de body mass index van een persoon wordt berekend door het gewicht in kilogram (kg) te delen door uw lengte in meters (m) in het kwadraat.
Een BMI van dertig of hoger geeft aan dat het individu als zwaarlijvig wordt beschouwd.
De gewichtsstatus van een persoon kan worden geschat met behulp van de onderstaande grafiek:
BmiGEWICHTSSTATUS
Onder de 18,5Ondergewicht
18.5-24.9Normaal
25.0-29.9Overgewicht
30.0-34.9Zwaarlijvige klasse I
35.0-39.9Zwaarlijvig (klasse II)
40.0 en hogerExtreem zwaarlijvig (klasse III)

Oorzaken van obesitas

De belangrijkste oorzaak van obesitas is de overmatige calorie-inname dan zo'n persoon verbrandt. Als gevolg hiervan slaat het lichaam het teveel op in bepaalde weefsels , wat leidt tot obesitas. Het is echter bekend dat obesitas wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen en activiteiten. Dit kunnen gedrags-, genetische en hormonale effecten zijn. Kortom, de belangrijkste oorzaken van obesitas zijn:

Inactiviteit: Een persoon die niet actief is, berooft het lichaamssysteem van het verbranden van calorieën. Echter, met een sedentaire manier van leven, is er elke dag een hoge inname van maaltijden met veel calorieën zonder de calorieën te verbranden via oefeningen en normale activiteiten.

Ongezonde eetgewoonten: Voor een persoon die meer calorieën consumeert die hij verbrandt, is tt noodzakelijk om te begrijpen dat gewichtstoename onvermijdelijk is.
Wanneer u zwaarlijvig bent, kan uw algehele kwaliteit van leven worden verminderd. Je kunt misschien niet dingen doen die je vroeger deed, zoals deelnemen aan leuke activiteiten. U mag openbare plaatsen vermijden. Zwaarlijvige mensen kunnen zelfs discriminatie tegenkomen.
Andere gewichtsgerelateerde problemen die van invloed kunnen zijn op uw kwaliteit van leven zijn onder meer:

  • Depressie
  • Handicap
  • Seksuele problemen
  • Schaamte en schuldgevoel
  • Sociaal isolement
  • Lagere werkprestaties

Oorzaken van obesitas bij volwassenen

In de meeste gevallen wordt obesitas echter veroorzaakt door het consumeren van meer calorieën dan worden verbrand. De belangrijkste oorzaken van obesitas bij volwassenen zijn uniek. Hieronder vindt u een blik op vier van de meest voorkomende bijdragende factoren die obesitas veroorzaken bij de volwassen bevolking.

Causes of Obesity in Adults
Oorzaken van obesitas bij volwassenen

Genetica

Iedereen heeft die ene vriend die kan eten wat hij wil en nooit meer een broekmaat omhoog gaat. Dit komt door genetica. Iedereen wordt geboren met een unieke stofwisseling. Dus, net zoals sommige mensen kunnen eten wat ze willen in enorme hoeveelheden en zich geen zorgen hoeven te maken over een groeiende darm, zijn er anderen die voorzichtiger moeten zijn met het soort voedsel dat ze consumeren en de hoeveelheden.

Vanwege de variatie in stofwisseling bij individuen is het belangrijk om de jouwe goed te kennen om overeten te voorkomen. Als de stofwisseling te laag is, kan dit een teken zijn van schildklierproblemen en moet een arts worden geraadpleegd om het metabolisme te verhogen.

Portiegrootte

Sinds de jaren 1970 is de gemiddelde portiegrootte in restaurants en receptenboeken gegroeid. Het blijft ook groeien, wat aangeeft dat obesitas bij volwassenen alleen maar meer een probleem zal worden. Sommige studies hebben aangetoond dat mannen meer kans hebben om af te maken wat hen wordt voorgeschoteld dan vrouwen.

Hierdoor heeft de toename van portiegroottes meer invloed op de obesitas van mannen. Zelfs een lichte toename van portiegroottes zal een cumulatief effect hebben op het gewicht over maanden en jaren.

Leefwijze

Levensstijl is een andere belangrijke oorzaak van obesitas bij volwassenen. Veel mannen worden inactief tijdens hun mid-twintiger jaren wanneer ze de beroepsbevolking betreden. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid calorieën die ze verbranden naar beneden gaat. Dit geldt vooral voor die mannen die banen hebben waar ze het grootste deel van de tijd zitten.

Als je dezelfde hoeveelheid blijft eten als voordat je minder actief werd, zullen gewicht en vet zich langzaam ophopen. Een paar kilo per jaar aankomen lijkt niet veel, maar het telt op en leidt vaak tot obesitas en verdere medische complicaties. Levensstijlkeuzes zoals of men al dan niet deelneemt aan sport- en buitenrecreatieve activiteiten, hebben invloed op obesitas.

Voeding

Met junkfood en fastfood dat betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar is, is het geen verrassing dat dit een van de belangrijkste oorzaken van obesitas bij volwassenen is. Fastfood is zo'n grote bijdragende factor omdat het vol zit met calorieën en eenvoudige koolhydraten.

Het hoge calorische gehalte van deze maaltijden zorgt ervoor dat het voedsel inwerkt op de pleziercentra van de hersenen, waardoor de consument een gevoel van welzijn voelt. Dit is de reden waarom eetbuien van fastfood een veel voorkomend fenomeen is. Mannen moeten proberen junkfood te vermijden en een manier te vinden om de eetlust te verminderen en de inname van calorieën te verminderen.

Obesitas Management

Het bereiken van obesitas management doelen is een zeer complexe taak. Het meest fundamentele doel is om het lichaamsgewicht te verminderen en een gezonde lichaamssamenstelling te bevorderen door te oefenen, gezond voedsel in een juiste hoeveelheid te eten en voldoende te slapen. Gewichtsverlies is haalbaar door middel van vele methoden, waaronder dieet en lichaamsbeweging.
Een andere uitdaging bij het beheer van obesitas is het verminderen van lichaamsvet. Het doel is om de vetmassa (lichaamsvet) te verliezen die meer dan drie procent van de vetvrije massa is.
De uitdaging in het gewichtsverliesproces is om een goed niveau van fysieke activiteit te bereiken door lichaamsbeweging in de dag op te nemen. Om het doel te bereiken, moet een persoon leren identificeren wanneer en hoe hij de fysieke activiteit kan verhogen en deze vervolgens tot het hoogst mogelijke niveau kan verhogen, terwijl alle mogelijke negatieve gevolgen zoals hartslag en bloeddruk worden vermeden.

Obesity Management
Obesitas Management
Hoewel obesitas een ingewikkeld probleem is met meerdere variabelen, zoals geslacht, genetica, leeftijd en zelfs voeding, is er nog steeds één belangrijke variabele die veel voorkomt op alle gebieden van het leven - calorieën. Dus hoe begin je eraan?

Calorieën in obesitas management

Calorieën zijn van cruciaal belang! Ze bepalen het soort voedsel dat je eet, de energie die je verbruikt en de reactie van je lichaam op lichaamsbeweging. Je doel is om een gezond aantal calorieën voor je te creëren - dit wordt je BMR (Basal Metabolic Rate) genoemd. Je BMR wordt ook gemeten, zelfs als je gezond bent: je hebt geen overgewicht of obesitas omdat je goed eet.
Uw basale stofwisseling zal in de loop van de tijd blijven toenemen als u op de juiste manier eet. Het doel varieert afhankelijk van hoeveel vet je moet verliezen, hoe mager je bent en in welke intensiteit je bent tijdens je trainingen.
De meest gebruikelijke manier om aan de slag te gaan met calorie-onderhoud en gewichtsverlies is via een online platform voor het bijhouden van calorieën. Je zou beginnen met het maken van een profiel en het loggen van je trainingen en je activiteiten. Je zou dan je calorieën bijhouden en na een maand of zo zou je de resultaten controleren om te zien hoe het met je gaat.

Zodra een persoon dit streefgetal van gewichtsverlies heeft bereikt, moet hij zijn gewichtsverlies behouden.

Obesitas Management met natuurlijke supplementen

Afvallen en het creëren van een gezondere levensstijl kan een uitdaging zijn. Dieetplannen kunnen saai zijn en bieden niet altijd wat je nodig hebt voor succes. Maar het meest effectieve plan is er een die geïndividualiseerd is.
Gelukkig kunnen natuurlijke producten u helpen uw gewicht te beheersen. Natuurlijke producten voor gewichtsverlies kunnen u helpen uw doelen voor gewichtsverlies te bereiken door uw metabolisme te beheren. Ze kunnen u helpen voorkomen dat overtollige calorieën zich in uw lichaam ophopen en uw gezondheid op de lange termijn verbeteren.
Inspanningen om gewicht te beheersen, zoals deze natuurlijke gewichtsverlies producten, vereisen veel onderzoek en zorgvuldige overweging. De supplementen zijn veilig en ze kunnen de voordelen bieden waarnaar u op zoek bent. Het is echter belangrijk om ze zorgvuldig te controleren om ervoor te zorgen dat u de resultaten krijgt waar u op hoopt.

Obesity Supplements
Obesitas Supplementen

Supplementen voor gewichtsverlies

Er zijn verschillende natuurlijke gewichtsverlies supplementen die u kunt gebruiken in een poging om gewicht te verliezen. Deze natuurlijke gewichtsverlies supplementen hebben een aanzienlijke impact op het leven van mensen en hun gewichtsverlies inspanningen. Het is aangetoond dat ze effectieve resultaten voor gewichtsverlies bieden.

Kruiden gewichtsverlies supplementen zijn populair geworden vanwege hun effectiviteit. Ze bieden de resultaten die u nodig hebt zonder de bijwerkingen die gepaard gaan met conventionele supplementen voor gewichtsverlies. Veel van deze natuurlijke supplementen worden verkocht als voedingssupplementen. Dit betekent dat ze bedoeld zijn om te worden ingenomen als onderdeel van een gezond dieet.

Vind de beste pillen om obesitas te behandelen 


comments powered by Disqus