Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gewichtsbeheersing  /  Metabolisme gewichtsverlies pillen

Metabolisme gewichtsverlies pillen

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2021-07-08)
Metabolisme gewichtsverlies pillen 

Wat is metabolisme?

De term metabolisme wordt gebruikt om te beschrijven van alle biochemische reacties en processen die zich in een levend organisme (inclusief de mens voordoen) als u wilt behouden van hun cellen levend en presterende alle hun processen (met inbegrip van groeiende, reproduceren, en reactie op het milieu). In andere woorden, is het nauw verwant met voeding en het vermogen van cellen te verkrijgen van voedingsstoffen.

Katabolisme en Anabolism

Het metabolisme verdelen deskundigen in twee categorieën katabolisme en Anabolism. Katabolisme verwijst naar het proces van het afbreken van grote moleculen in kleinere deeltjes en, in de meeste gevallen, het vrijgeven van energie in het proces, terwijl Anabolism verwijst naar de vorming of synthese van alle andere voedingsstoffen die de cellen vereisen (meestal energie verkregen katabolisme is vereist).

Metabolisme en Weight Loss

Gewicht wordt gedefinieerd door deskundigen als gevolg van de hoeveelheid energie verkregen katabolisme processen verminderd met de hoeveelheid energie verbruikt door de rest van processen in ons lichaam (anabolism). Deze resterende energie wordt opgeslagen in de vorm van vet of koolhydraten (glycogeen) voornamelijk in de lever en spieren, zodat wanneer de resterende energie buitensporig is de persoon overgewicht ontwikkelt.

Ook sommige onderliggende medische aandoeningen of hormonale stoornissen het metabolismekunnen wijzigen, en de persoon kan overgewicht ontwikkelen zelfs wanneer hij/zij voldoende eet.
Misschien heb je gehoord over "hoog" of "laag" metabolisme, maar wat betekent het?

Metabolisme wordt bepaald door sommige factoren zoals leeftijd, geslacht, erfelijkheid en gewicht. Naarmate we ouder worden het metabolisme langzamerwordt, wordt geschat dat metabolisme vermindert 5% na de jaren veertig, en vermindert 5% meer elk decennium na dat (dit te wijten aan het massa verlies van spier is).

Met betrekking tot geslacht hebben mannen meer spiermassa dan vrouwen, zo mannen branden calorieën sneller. Evenzo, als onze ouders of grootouders meer vetvrije massa hebben, zal hebben we de neiging om meer mager massa te hebben.

Tot slot, met betrekking tot gewicht, die mensen, die van grote statuur en hebben meer mager massa, brand meer vet dan dunner mensen. Dat is logisch, zij besteden meer energie om te bewegen zelf.

Basale stofwisseling tarief

Al deze eigenschappen definiëren de "Basale stofwisseling tarief" (BMR), dat wil zeggen, de minimale hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft om te branden om uit te voeren van de vitale functies. Deze basale stofwisseling tarief zal variëren naargelang de levensstijl van elke persoon, het betekent, zijn/haar dagelijkse niveau van activiteit. Kortom, betekent een hoge of langzame metabolisme eigenlijk een hoge of lage BMR.

Metabolisme gewichtsverlies pillen

Helaas, verlies van het gewicht is ingewikkeld, maar het goede nieuws is dat u verhogen van uw metabolisme kunt. Het is waar dat sommige factoren kunnen niet worden gewijzigd, zoals leeftijd, geslacht, en erfelijkheid, maar we andere zoals oefening, inname via de voeding, slaap, onder anderen, die een belangrijke impact op metabolisme hebben kunt wijzigen.

Zoals we hebben gezien, is het waar dat sommige mensen is in staat om gewicht te verliezen sneller dan anderen, maar de absolute true is dat een persoon gewicht verliezen zal als hij/zij is in staat om te verbranden meer calorieën dan hij/zij verbruikt. Dit kan gebeuren door middel van verschillende methoden, eten minder calorieën, verhoging van het niveau van activiteit, of beide.

Ook kunnen sommige voedingsmiddelen en metabolisme gewichtsverlies pillen helpen bij het metabolisme te stimuleren. Bijvoorbeeld, groene thee en koffie zijn grote vetverbranders wanneer ze worden geconsumeerd in de ochtend en periodiek tijdens de dag. Andere aanbevolen voedingsmiddelen zijn eiwit, mager vlees, chilipepertjes, volle granen, linzen en zelfs drinkwater.

Sommige studies hebben aangetoond dat lage niveaus van vitamine D gerelateerd zijn met gewichtstoename, dus experts raden met inbegrip van voedingsmiddelen met vitamine D of zijn supplementen op het dieet.

Houdend metabolisme gewicht verlies pillen en regelmatig eten is ook aanbevolen, bij voorkeur kleine maaltijden gedurende de dag om te stabiliseren op het niveau van de suiker in het bloed en de BMR. Meer informatie over metabolisme gewichtsverlies pillen 


comments powered by Disqus