Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gewichtsbeheersing  /  Oorzaken van obesitas bij mannen

Oorzaken van zwaarlijvigheid bij mannen

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2021-07-08)
Oorzaken van zwaarlijvigheid bij mannen  Obesitas is een van de grootste bijdragende factoren aan slechte gezondheid en een lagere kwaliteit van het leven. Die zwaarlijvig zijn zijn op een veel groter risico voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. De oorzaken van zwaarlijvigheid zijn veelzijdige en variëren van genetische tot milieu.

In de meeste gevallen echter overgewicht wordt veroorzaakt door verbruiken meer calorieën dan worden verbrand. De belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid bij mannen zijn uniek. Hieronder is een kijkje op vier van de meest voorkomende factoren die ervoor zorgen obesitas dat optreden in de mannelijke bevolking.

Genetica

Iedereen heeft dat een vriend die eten kan wat ze willen en nooit een andere broek grootte stijgen. Dit is te wijten aan genetica. Iedereen is geboren met een unieke metabolische tarief. Dus, gewoon hoe sommige mensen kan eten wat ze willen in grote hoeveelheden en niet hoeft te maken over een groeiende darm, er zijn anderen die moeten meer voorzichtig zijn over de soorten voedsel ze verbruiken en de hoeveelheden.

Vanwege de variantie in de stofwisseling in individuen is het belangrijk om te weten u goed om te voorkomen dat over-eating. Als degenen stofwisseling is te laag het wellicht een teken van schildklier problemen en een arts moet worden geraadpleegd om te verhogen metabolisme.

Portiegrootte

Sinds de jaren 1970 de gemiddelde portiegrootte in restaurants en recept boeken is gegroeid. Het is ook blijven groeien die signalen dat obesitas bij mannen alleen gaat om meer van een probleem. Sommige studies hebben aangetoond dat mannen zijn meer kans om te eindigen wat wordt geplaatst tegenover hen dan vrouwen.

Hierdoor is de toename van de porties van invloed op mannen obesitas meer. Zelfs een lichte stijging in porties zal hebben een cumulatief effect op gewicht in maanden en jaren.

Levensstijl

Levensstijl is een andere belangrijke oorzaak van obesitas bij mannen. Veel mannen worden inactief tijdens hun midden van de jaren twintig bij het invoeren van de beroepsbevolking. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid calorieën zij verbranden naar beneden. Dit geldt met name voor die mannen die werk banen waar ze zitten voor het merendeel van de tijd.

Als je eten van hetzelfde bedrag blijven als u vroeger steeds minder actief zullen langzaam gewicht en vet accumuleren. Een paar pond opgedaan een jaar lijkt niet veel maar het opgeteld en vaak leidt tot zwaarlijvigheid en verdere medische complicaties. Levensstijl keuzes zoals wel of niet een deelneemt aan sport- en recreatieve activiteiten in de buitenlucht effecten obesitas.

Voeding

Met junk food en fastfood wordt betaalbaar en gemakkelijk beschikbaar is het geen verrassing dat dit een van de belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid bij mannen is. Fast food is een grote factor omdat het staat bol van calorieën en eenvoudige koolhydraten.

De hoge calorische inhoud van deze maaltijden maakt het voedsel handelen op het plezier centra van de hersenen maken de consument een gevoel van welzijn. Dit is de reden waarom binge eten van fastfood een gemeenschappelijk fenomeen is. Mannen moeten proberen te vermijden junkfood en een manier vinden om te verminderen eetlust en calorie-inname te verminderen.

Hoe te verminderen eetlust en obesitas voorkomen? 


comments powered by Disqus