Centrum voor gezondheidszorg voor volwassenen

Centrum voor gezondheidszorg voor volwassenen

Internationaal gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gewichtsbeheersing

Gewichtscontrole

Artikel door <em>Adult Health Care Center</em>Artikel door Adult Health Care Center

© Ines Obregon (2021-01-03)
Gewichtscontrole Je gewichtscontrole is een evenwichtsoefening, en calorieën maken deel uit van die vergelijking. Fad-diëten kunnen je beloven dat het tellen van koolhydraten of het eten van een berg grapefruit ervoor zorgt dat de kilo's afvallen. Maar als het gaat om gewichtsverlies, zijn het calorieën die tellen. Gewichtsverlies komt neer op het verbranden van meer calorieën die je binnenkrijgt. Je dat doen door extra calorieën uit eten en drinken te verminderen en calorieën te verhogen die worden verbrand door fysieke activiteit.

Zodra je die vergelijking begrijpt, ben je klaar om je gewichtsverliesdoelen te stellen en een plan te maken om ze te bereiken. Vergeet niet dat je het niet alleen hoeft te doen. Praat met uw arts, familie en vrienden voor ondersteuning. Plan ook slim: anticipeer op hoe je omgaat met situaties die je vastberadenheid en de onvermijdelijke kleine tegenslagen uitdagen.

Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft vanwege uw gewicht, kan uw arts een gewichtsverliesoperatie of medicijnen voor u voorstellen. In dit geval moeten u en uw arts de mogelijke voordelen en de mogelijke risico's grondig bespreken. 

Laatste gezondheidsnieuws

De emotionele kant van longkanker

Geplaatst op dinsdag 02 maart 2021

Een aandoening als longkanker kan een breed scala aan emoties veroorzaken, zoals verdriet, woede en hulpeloos voelen. Iedereen is anders, dus er is geen "normale" manier om je te voelen. Maar waar je ook bent in je reis, deze strategieën kunnen je helpen om ermee om te gaan.

Thuisonderwijs: voor- en nadelen en wat u moet weten

Geplaatst op maandag 01 maart 2021

Veel ouders wendden zich tot thuisonderwijs in de nasleep van pandemische onzekerheid. Als je erover nadenkt, hier is een blik op de voor- en nadelen, plus andere dingen die je moet weten om aan de slag te gaan.

Wat zijn de verschillende opvoedingsstijlen?

Geplaatst op maandag 01 maart 2021

Er is niemand die je kinderen kan opvoeden. Meer informatie over de voor- en nadelen van verschillende stijlen.

Gewichtsbeheersing
comments powered by Disqus