Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gewichtsbeheersing

Gewichtscontrole

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2021-01-03)
Gewichtscontrole Je gewichtscontrole is een evenwichtsoefening, en calorieën maken deel uit van die vergelijking. Fad-diëten kunnen je beloven dat het tellen van koolhydraten of het eten van een berg grapefruit ervoor zorgt dat de kilo's afvallen. Maar als het gaat om gewichtsverlies, zijn het calorieën die tellen. Gewichtsverlies komt neer op het verbranden van meer calorieën die je binnenkrijgt. Je dat doen door extra calorieën uit eten en drinken te verminderen en calorieën te verhogen die worden verbrand door fysieke activiteit.

Zodra je die vergelijking begrijpt, ben je klaar om je gewichtsverliesdoelen te stellen en een plan te maken om ze te bereiken. Vergeet niet dat je het niet alleen hoeft te doen. Praat met uw arts, familie en vrienden voor ondersteuning. Plan ook slim: anticipeer op hoe je omgaat met situaties die je vastberadenheid en de onvermijdelijke kleine tegenslagen uitdagen.

Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft vanwege uw gewicht, kan uw arts een gewichtsverliesoperatie of medicijnen voor u voorstellen. In dit geval moeten u en uw arts de mogelijke voordelen en de mogelijke risico's grondig bespreken. 

Gezondheidsnieuws

Wanneer de ADHD van uw kind u als koppel beïnvloedt

Geplaatst op vrijdag 12 maart 2021

WebMD praat met experts over hoe ouders kunnen voorkomen dat de ADHD van hun kind hun eigen relatie schaadt.

Is het onvolwassenheid of ADHD?

Geplaatst op vrijdag 12 maart 2021

Als u denkt dat uw kind ADHD heeft, haal dan adem. Het is misschien iets minder ernstigs.

Hoe praat je met je kind over ADHD

Geplaatst op vrijdag 12 maart 2021

WebMD biedt tips voor ouders van kinderen met ADHD over hoe ze op een ondersteunende, bemoedigende manier met hun kind over ADHD kunnen praten.Gewichtsbeheersing
comments powered by Disqus