Startpagina  /   Gewichtsbeheersing

Gewichtsbeheersing

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2023-04-11)
Gewichtsbeheersing Je gewichtsbeheersing is een evenwichtsoefening en calorieën maken deel uit van die vergelijking. Rage diëten kunnen je beloven dat het tellen van koolhydraten of het eten van een berg grapefruit de kilo's zal doen dalen. Maar als het gaat om gewichtsverlies, zijn het calorieën die tellen. Gewichtsverlies komt neer op het verbranden van meer calorieën die je binnenkrijgt. Je kunt dat doen door extra calorieën uit voedsel en dranken te verminderen en calorieën te verhogen die worden verbrand door fysieke activiteit.

Zodra je die vergelijking begrijpt, ben je klaar om je doelen voor gewichtsverlies te stellen en een plan te maken om ze te bereiken. Vergeet niet dat je het niet alleen hoeft te doen. Praat met uw arts, familie en vrienden voor ondersteuning. Plan ook slim: anticipeer op hoe je omgaat met situaties die je vastberadenheid en de onvermijdelijke kleine tegenslagen uitdagen.

Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft vanwege uw gewicht, kan uw arts een afslankoperatie of medicijnen voor u voorstellen. In dit geval moeten u en uw arts de potentiële voordelen en de mogelijke risico's grondig bespreken. 

Gewichtsbeheersing
comments powered by Disqus