Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Mannelijke Gezondheid  /  Behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie

Behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie. Wat is de beste behandeling na 40 jaar?

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Lucas Botin (2024-01-11)
Behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie. Wat is de beste behandeling na 40 jaar? 

De ziekte van Peyronie begrijpen

De ziekte van Peyronie, een aandoening die vooral mannen ouder dan 40 jaar treft, wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van fibreus littekenweefsel of plaque in de penis. Deze aandoening kan leiden tot kromming van de penis, wat lichamelijk ongemak en psychisch leed veroorzaakt. Het begrijpen van de fijne kneepjes van de ziekte van Peyronie is cruciaal voor diegenen die op zoek zijn naar effectieve behandelingsopties.

Oorzaken van de ziekte van Peyronie

De exacte oorzaak van de ziekte van Peyronie blijft ongrijpbaar, maar wordt vaak geassocieerd met microtrauma's aan de penis, die kunnen optreden tijdens seksuele activiteit of andere vormen van penisstress. Deze microverwondingen veroorzaken een abnormale genezingsreactie, wat leidt tot de vorming van plaque op de tunica albuginea, het vezelige weefsel dat de erectiele kamers van de penis omringt.
Naarmate het littekenweefsel zich ophoopt, kan het gebieden van inflexibiliteit creëren, waardoor de penis buigt of kromt tijdens erecties. Deze kromming kan variëren van mild tot ernstig, en de impact ervan reikt verder dan het fysieke rijk en beïnvloedt de seksuele functie, het gevoel van eigenwaarde en de algehele kwaliteit van leven.

Symptomen van de ziekte van Peyronie

Veel voorkomende symptomen van de ziekte van Peyronie zijn pijn tijdens erecties, een voelbare knobbel of hard weefsel onder de huid en natuurlijk de merkbare kromming van de penis. In sommige gevallen kan de kromming zich geleidelijk ontwikkelen, waardoor het voor individuen een uitdaging wordt om vast te stellen wanneer de aandoening zich voor het eerst manifesteerde.

De psychologische tol van de ziekte van Peyronie mag niet worden onderschat. Mannen kunnen angst, depressie en een afname van het zelfvertrouwen ervaren als gevolg van zorgen over hun uiterlijk en seksuele prestaties. Intieme relaties kunnen gespannen zijn, wat het belang van het zoeken naar tijdige en effectieve behandeling nog eens benadrukt.

Wat is de beste behandeling voor de ziekte van Peyronie na 40 jaar?

Voor personen die last hebben van peniskromming, zijn er verschillende behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie die nuttig kunnen zijn voor de aandoening.

Wat is de beste behandeling voor de ziekte van Peyronie? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we alle behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie bekijken en hun voor- en nadelen vinden. Hier zijn enkele van de opties die u zou kunnen overwegen om met uw zorgverzekeraar te bespreken als u aan deze ziekte lijdt. Ze omvatten zowel chirurgische ingrepen als niet-chirurgische behandelingen voor de ziekte van Peyronie.

Kan de ziekte van Peyronie worden genezen?

Hoewel er misschien geen definitieve remedie is voor de ziekte van Peyronie, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om de symptomen te beheersen en de penisfunctie te verbeteren. De keuze van de behandeling hangt af van de ernst van de aandoening, individuele voorkeuren en de begeleiding van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
Het is van cruciaal belang voor personen met de ziekte van Peyronie om hun zorgverleners te raadplegen om de meest geschikte en effectieve manier van handelen voor hun specifieke geval te bepalen.
Laten we deze behandelingsopties nu in detail bekijken.

Vitaminen

Vitamins for Peyronie's Disease Treatment
Vitaminen voor de behandeling van de ziekte van Peyronie
Er is niet veel onderzoek gedaan naar hoe vitamines je kunnen helpen als je lijdt aan de ziekte van Peyronie. Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat je heel gezond eet. Dit omvat veel fruit, groenten, mager vlees, vis, noten, zaden, volle granen en zuivelproducten.

Dit geeft je de voeding die je nodig hebt om een gezond lichaam te behouden en het zal waarschijnlijk helpen bij je Peyronie-aandoening.

Vitamine E

Er is één vitamine waarvan wordt gezegd dat het behoorlijk succesvol is bij de behandeling van deze aandoening en dat is vitamine E. Sommige onderzoekers geven aan dat mensen met een vitamine E-tekort vaak de ziekte van Peyronie hebben. Er is geen definitief verband hiermee, maar er is een verband tussen een gebrek aan vitamine E en mensen die last hebben van peniskromming. Volgens veel onderzoeken en studies is dit een van de beste vitamines voor de ziekte van Peyronie.
Van vitamine E is bekend dat het helpt bij het voorkomen van littekenweefsel en het heeft eigenschappen die helpen bij een bloedverwijding, zodat de bloedvaten in goede gezondheid blijven. Vitamine E is ook een zeer ontstekingsremmer.
Het is niet in grote mate onderzocht als een behandeling voor de ziekte van Peyronie, maar er was een rapport in een rapport uit 1993 dat werd gegeven op de conferentie van het Amerikaanse National Institute of Health, waarin stond dat ongeveer 99% van de personen die vitamine E slikten een verbetering van de pijn hadden, maar ongeveer 70% van de meer dan 100 mannen die deelnamen aan het onderzoek hadden geen veranderingen in de symptomen nadat ze vitamine hadden gebruikt E.

De resultaten van deze studie werden onbetrouwbaar bevonden, maar er werd nog steeds gezegd dat vitamine E gunstig zou kunnen zijn voor mensen die lijden aan de ziekte van Peyronie.

Vitamine E-onderzoeken

In januari 2013 werd een nieuwe studie uitgevoerd en 70 mannen die lijden aan de ziekte van Peyronie werden in twee behandelingsgroepen geplaatst. Degenen in de eerste groep kregen vitamine E en andere stoffen om de aandoening van Peyronie te helpen behandelen. Een stof die ze kregen, heet Verapamil en dit wordt gebruikt om de opbouw van tandplak op te lossen.

Ze kregen ook enkele medicijnen om zowel ontstekingen als pijn te behandelen. Degenen in groep 2 krijgen de medicijnen, maar ze kregen geen vitamine E. Ze namen ongeveer zes maanden deel aan dit programma. Ze ondergingen een pijnevaluatie, echografie van de penis en een IIEF of International Index of Erectile Function Study.
De vermindering van plaquevorming in groep één was 50,2% en in de 2e groep was deze verminderd met 35,8%. In groep één had 96,6% van de mannen een verbetering van hun peniskromming, terwijl slechts 48,4% van de mannen in groep 2 een verbeterde peniskromming had. In groep 1 verbeterden de IIEF-scores met een grote marge. In groep 2 was er een toename van de plaquegrootte.
De onderzoekers gaven na deze studie aan dat vitamine D nuttig kan zijn om de ziekte van Peyronie te behandelen en de progressie van de ziekte te helpen stoppen. De onderzoekers geven aan dat het gebruik van vitamine E samen met andere benaderingen kan helpen om deze aandoening te behandelen. Er zijn andere behandelingsopties, zoals elektrische schokgolftherapie, penisverlengers, vacuümpompen, injectietherapie en chirurgische opties die gunstiger kunnen zijn dan alleen het gebruik van vitamine E.

Peyronie's behandelingsoefeningen

Exercises for Peyronie's Disease Treatment
Oefeningen voor de behandeling van de ziekte van Peyronie
Een goed trainingsregime kan nuttig zijn bij het helpen van mensen die leden aan de ziekte van Peyronie. Elke oefening die u uitvoert, zal u helpen gezond te blijven en kan u ten goede komen bij het verminderen van pijn of andere problemen met de aandoening.
Er zijn verschillende behandelingsoefeningen die u met de penis kunt doen die kunnen helpen bij het verminderen van pijn en andere problemen waar u last van heeft, worden hieronder aangegeven.
Het is belangrijk om met uw zorgverlener te praten voordat u deze Peyronie's behandelingsoefeningen doet, omdat u niet weet welke nuttig kunnen zijn of dat ze u zullen helpen met uw individuele aandoening.

Penis strekken oefening nummer één

U moet uw penis achter de eikel van de penis vastpakken. Je trekt het dan recht uit je lichaam en houdt het stuk 15 seconden vast en brengt het dan terug naar een ontspannen positie. Je moet dit dan in verschillende richtingen doen, zoals omlaag, omhoog, naar links en naar rechts. U moet elk van deze posities 15 seconden vasthouden.

Zodra deze Peyronie's behandelingsoefeningen zijn gedaan, moet u uw penis masseren totdat u een erectie krijgt. Je moet de bas van de penis met de wijsvinger en de duim vastpakken en een cirkel vormen zoals het oké-teken. U moet druk uitoefenen en de penis melken met de hand vanaf de basis tot aan de klieren en dit vervolgens 10 keer herhalen.

Penis strekken oefening nummer twee

U moet smeerolie op de penis aanbrengen en dit masseren totdat u een semi-erectie heeft. Je moet de penis bij de basis vastpakken met de wijsvinger en duim om het oké-teken te vormen. Oefen met de vingers een beetje matige druk uit op de penis. Schuif twee vingers langs de schacht van de penis en houd voldoende druk totdat de eikel opzwelt met bloed.

Wanneer je in de buurt van het hoofd komt, moet je de basis vastpakken met de wijsvinger en de duim van je andere hand en naar beneden glijden in de richting van de eikel. U moet de beweging voortzetten met beide handen. U moet in het begin 100 herhalingen van deze Peyronie-behandelingsoefeningen doen en vervolgens tot tweehonderd herhalingen werken. Je moet stoppen met de oefening als je het gevoel hebt dat je moet ejaculeren.

Penis Stretch Nummer Drie

U moet uw hand gebruiken en de slappe penis bij het hoofd vastpakken en voldoende druk uitoefenen zodat u hem kunt vasthouden om de bloedstroom mogelijk te maken. Je moet het naar buiten trekken en zo ver mogelijk uitrekken. Je moet dit stuk ongeveer drie tot vijf minuten vasthouden.

Nadat u dit heeft gedaan, moet u ongeveer 1 minuut rusten en vervolgens deze Peyronie-behandelingsoefening herhalen. De volgende keer dat je het doet, moet je het naar beneden, omhoog, naar links en naar rechts trekken en vervolgens het hele proces herhalen.

Chirurgie bij de ziekte van Peyronie

Surgery for Peyronie's Disease Treatment
Chirurgie voor de behandeling van de ziekte van Peyronie
Chirurgie is meestal de laatste optie als het gaat om de ziekte van Peyronie, maar het kan in sommige gevallen gunstig zijn. Hier zijn enkele van de chirurgische opties die vaak worden uitgevoerd voor deze ziekte.

Tunica albuginea plicatie

Er is een dunne laag weefsel die een deel van de penis omhult, de corpora cavernosa genaamd, en we noemen dit gebied tunica albuginea.
Het holle gebied is sponsachtig weefsel en dit gebied vult zich met bloed wanneer het mannetje een erectie heeft.
De plaquette zal zich vormen in het tunica albuginea-gebied. De chirurg zal de penis rechttrekken door delen van de tunica albuginea te nemen en deze aan de andere kant van de peniskromming te vouwen. In sommige gevallen worden de porties verwijderd. Het gebied wordt vervolgens gehecht en dit houdt de penis recht.

Enten en plaque incisie

Als de aandoening vrij ernstig is, wordt deze operatie voor de ziekte van Peyronie soms uitgevoerd. Om de penis weer recht te maken, snijdt een chirurg in de plaque-afzettingen en vult deze ruimte vervolgens met een transplantaat van huidweefsel. Het transplantaat kan afkomstig zijn van een ander mens of een dier.

Implantaat

Het implantaat is in wezen een penisprothese. als een man lijdt aan erectiestoornissen en de aandoening van Peyronie, kunnen ze besluiten om een penisprothese of implantaat te laten inbrengen. Deze procedure verwijdert het gebied van de corpora cavernosa en plaatst implantaatcilinders in dit gebied die de penis rechttrekken.
Een pomp en een vloeistofreservoir kunnen ook in het scrotumgebied worden geplaatst dat wordt gebruikt om het penisimplantaat op te blazen. Wanneer een man een erectie wil, activeren ze gewoon de pomp en dit zal wat vloeistof uit het reservoirgebied naar de cilinders laten ontsnappen. Wanneer de man de erectie niet meer wil, stroomt de vloeistof terug in het reservoirgebied.

Complicaties en bijwerkingen van chirurgie aan de ziekte van Peyronie

Het type operatie aan de ziekte van Peyronie dat wordt uitgevoerd, hangt allemaal af van de anatomie van de man en het type ziekte dat ze hebben. Er kan een verlies van gevoeligheid van de penis of enige verkorting van de penis optreden nadat de procedures zijn uitgevoerd. Complicaties kunnen pijn in de penis en in sommige gevallen erectiestoornissen zijn.

Penisinjecties

Injections for Peyronie's Disease Treatment
Injecties voor de behandeling van de ziekte van Peyronie
In sommige gevallen kan medicatie in de penis worden geïnjecteerd die kan helpen bij het behandelen van de peniskromming. Dit medicijn wordt in het plaquegebied geïnjecteerd. Twee stoffen die vaak gebruikt worden zijn interferon en Verapamil. Dit helpt de ontwikkeling van collageen in de penis te stoppen, omdat dit eiwit de plaque vormt. Ze kunnen ook helpen om de plaque kleiner te maken.
Er zijn echter aanwijzingen uit rapporten dat deze twee injectietherapieën niet zo gunstig zijn als sommige andere niet-chirurgische behandelingen voor de ziekte van Peyronie.
De FDA of de Amerikaanse Food and Drug Administration keurde in december 2013 een injecteerbaar medicijn voor de ziekte van Peyronie goed, dat Xiaflex wordt genoemd. Dit medicijn kreeg goedkeuring om de ziekte van Peyronie te behandelen. Dit medicijn wordt door uw zorgverlener gegeven in een behandelingskuur die vier cycli duurt. Het is veelbelovend gebleken bij de behandeling van peniskromming.

Een andere optie die soms wordt gebruikt, is hyaluronzuur. Het bleek dat het helpt om ontstekingen in het penisgebied te verminderen. Mannen die in 2016 naar een onderzoek gingen, zoals gerapporteerd in het Journal of Sexual Medicine, zeiden dat degenen die deze zuurinjectie eenmaal per week kregen gedurende een periode van 10 weken plaquegrootte hadden die afnam bij ongeveer de helft van de mannen die deelnamen aan het onderzoek.

De kromming van de penis werd bij veel van de individuen ook met ongeveer 10 graden verminderd . De mannen gaven ook aan dat ze een verbeterde seksuele bevrediging en een betere erectie hadden.

Tractie-apparaat voor de penis

Device for Peyronie's Disease Treatment
Apparaat voor de behandeling van de ziekte van Peyronie
Tractie-apparaten worden nu vaak gebruikt om de kromming van de penis te behandelen. Deze apparaten worden een penisverlenger genoemd omdat ze worden gebruikt om de penis uit te rekken om in de loop van de tijd meer lengte in de penis te krijgen.

Dit penistractieapparaat voor de ziekte van Peyronie moet ongeveer 6 tot 9 uur per dag worden gedragen en kan helpen om de penis recht te trekken. Het apparaat zal zeer effectief werken als het gedurende een langere periode wordt gedragen.
Het kan wat omslachtig zijn om te dragen, maar het wordt vaak beschouwd als de beste optie om de ziekte van Peyronie te behandelen.
Het is klinisch bewezen dat een penistractieapparaat voor de ziekte van Peyronie gunstig is voor de meeste mensen. Er zijn veel klinische onderzoeken gedaan om de effectiviteit van tractieapparaten voor de behandeling van peniskromming te bevestigen.

Uitdagingen van traditionele behandelingen

Hoewel er traditionele medische behandelingen voor de ziekte van Peyronie bestaan, zijn ze niet zonder hun uitdagingen en nadelen. Het is essentieel om deze beperkingen te onderzoeken om een uitgebreid inzicht te krijgen in het landschap van beschikbare opties.

Bijwerkingen van orale medicatie

Een van de belangrijkste conventionele behandelingen is het gebruik van orale medicatie, zoals collagenase of kaliumpara-aminobenzoaat (Potaba). De effectiviteit van deze medicijnen varieert echter van persoon tot persoon en ze kunnen bijwerkingen hebben zoals gastro-intestinaal ongemak of allergische reacties. Bovendien reageren niet alle mannen positief op orale medicatie, waardoor het noodzakelijk is om alternatieve benaderingen te onderzoeken.

Ongemak van injecties

Directe injecties van medicijnen in de plaque of het penisweefsel zijn een andere manier voor behandeling. Deze injecties kunnen verapamil of interferon bevatten, maar het proces kan invasief en ongemakkelijk zijn. Bovendien kunnen frequente injecties nodig zijn, wat een uitdaging vormt voor personen die afkerig zijn van naalden of mensen die op zoek zijn naar minder ingrijpende oplossingen.

Risico's van chirurgische ingrepen

Voor gevallen van ernstige kromming of wanneer andere behandelingen niet effectief blijken te zijn, kunnen chirurgische opties zoals penisplicatie of transplantatie worden overwogen. Hoewel deze procedures aanzienlijke correcties kunnen opleveren, brengen ze ook inherente risico's met zich mee, zoals infectie, veranderingen in het gevoel of erectiestoornissen. De herstelperiode en de mogelijke impact op de seksuele functie maken een operatie voor veel mannen een minder aantrekkelijke keuze.

Nadelen en bijwerkingen

Afgezien van de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met elke behandelingsmodaliteit, hebben traditionele benaderingen gemeenschappelijke nadelen. Deze kunnen het beperkte slagingspercentage, de kans op terugval en de financiële last in verband met medische procedures omvatten. Bovendien kan de psychologische stress van het ondergaan van een operatie of het ervaren van bijwerkingen van medicijnen de emotionele tol die al door de ziekte van Peyronie wordt opgelegd, verder verergeren.

Challenges of Traditional Treatments
Uitdagingen van traditionele behandelingen

Voordelen van penistractie-apparaten voor mannen ouder dan 40

In de afgelopen jaren zijn penistractieapparaten naar voren gekomen als een modern en niet-invasief alternatief voor mannen die de uitdagingen van de ziekte van Peyronie willen aanpakken, met name die in de leeftijdsgroep van 40 jaar en ouder. Deze apparaten bieden een reeks voordelen die ze onderscheiden van traditionele behandelingen, waardoor ze voor veel mensen een aantrekkelijke optie zijn, wat gemakkelijk kan worden opgemerkt in gerelateerde forums voor penistractieapparaten.

  • Niet-invasieve en comfort: Penistractie-apparaten werken volgens een eenvoudig principe - ze strekken de penis in de loop van de tijd voorzichtig uit en stimuleren de geleidelijke vermindering van de kromming. In tegenstelling tot chirurgische ingrepen of injecties, omvatten deze apparaten geen invasieve procedures, waardoor het risico op complicaties en ongemak wordt verminderd. Mannen boven de 40 waarderen vaak het niet-invasieve karakter van deze apparaten, omdat het aansluit bij hun voorkeur voor behandelingen die zacht en gemakkelijk in hun dagelijks leven kunnen worden opgenomen.
  • Gebruiksgemak: Penistractie-apparaten zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zodat individuen ze in de privacy van hun huis kunnen gebruiken. Met duidelijke instructies en aanpasbare instellingen kunnen deze apparaten worden aangepast aan verschillende niveaus van kromming en persoonlijk comfort. Deze eenvoud en aanpassingsvermogen maken ze bijzonder aantrekkelijk voor mannen boven de 40 die misschien de voorkeur geven aan een discrete en gemakkelijke behandelingsoptie.
  • Potentieel voor verbeterde seksuele functie: Naast het aanpakken van de fysieke aspecten van de ziekte van Peyronie, kunnen penistractieapparaten bijdragen aan een verbeterde seksuele functie. Door de kromming van de penis geleidelijk te corrigeren, hebben deze apparaten het potentieel om erecties en algehele seksuele bevrediging te verbeteren. Dit dubbele voordeel van het behandelen van de aandoening en het positief beïnvloeden van de seksuele gezondheid draagt bij aan de aantrekkingskracht voor mannen die op zoek zijn naar alomvattende oplossingen.
  • Toepasbaarheid thuis: Penistractie-apparaten bieden de flexibiliteit van thuisbehandeling, waardoor individuen de therapie in hun dagelijkse routines kunnen opnemen. Deze functie is vooral waardevol voor mannen boven de 40 die drukke schema's hebben of de voorkeur geven aan het gemak van zelfstandig beheren van hun behandeling.
  • Psychisch welzijn: Het discrete en niet-opdringerige karakter van penistractie-apparaten kan bijdragen aan een beter psychologisch welzijn. Mannen kunnen minder angst en stress ervaren die verband houden met de aandoening, waardoor een positieve mentaliteit en vertrouwen in hun vermogen om de ziekte van Peyronie effectief aan te pakken, wordt bevorderd.

Samenvatting: vind de beste behandeling voor de ziekte van Peyronie na 40

Dit zijn enkele van de meest bekende en betrouwbare behandelingsopties voor de ziekte van Peyronie. Wat is de beste behandeling voor de ziekte van Peyronie? Dit is een ingewikkeld probleem dat door een zorgverlener moet worden aangepakt. Naast de operatie zijn er ook opties voor niet-chirurgische behandeling voor de ziekte van Peyronie en sommige kunnen beter werken dan andere voor uw individuele probleem.

Alomvattende benadering van de behandeling

Penistractie-apparaten bieden een alomvattende benadering van de ziekte van Peyronie door de kromming van de penis in de loop van de tijd voorzichtig te corrigeren. In tegenstelling tot traditionele methoden met hun inherente uitdagingen, geven deze apparaten prioriteit aan niet-invasie, comfort en gebruiksgemak, en sluiten ze aan bij de voorkeuren van veel mannen boven de 40 die op zoek zijn naar effectieve oplossingen.

Herstel van vertrouwen en welzijn

Naast de fysieke voordelen dragen penistractie-apparaten bij aan het herstel van het zelfvertrouwen en het algehele welzijn. Het discrete karakter van thuisbehandeling pakt de psychologische tol van de ziekte van Peyronie aan, bevordert een positieve mentaliteit en stelt individuen in staat om actief deel te nemen aan hun genezingsproces.

Een gepersonaliseerd pad naar herstel

Erkennend dat de reis van elk individu met de ziekte van Peyronie uniek is, bieden penistractie-apparaten een aanpasbare en aanpasbare behandelingsoptie. Met aanpasbare instellingen en een gebruiksvriendelijk ontwerp komen deze apparaten tegemoet aan uiteenlopende behoeften, zodat gebruikers hun behandelplannen kunnen afstemmen op hun comfortniveau en voorkeuren.

De volgende stap: de controle over uw gezondheid nemen

Als u een man van boven de 40 bent die worstelt met de ziekte van Peyronie, is het tijd om uw gezondheid in eigen hand te nemen. Raadpleeg beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om uw symptomen te bespreken en de meest geschikte behandelingsopties te verkennen, met speciale nadruk op de mogelijke voordelen van het opnemen van penistractieapparaten in uw plan.
Opgemerkt moet worden dat het penistractieapparaat talrijke goedkeuringen heeft gekregen in de laatste klinische onderzoeken en nu door de meeste gezondheidsdeskundigen wordt aanbevolen als de beste behandelingsoptie voor de ziekte van Peyronie .
Koop het beste penistractieapparaat 


comments powered by Disqus