Startpagina  /   Mannelijke Gezondheid  /  Mannelijke vruchtbaarheid bij ouder wordende mannen

Hoe de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen? Mannelijke vruchtbaarheidsanalyse

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Lucas Botin (2022-07-21)
Hoe de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen? Mannelijke vruchtbaarheidsanalyse 

Wat is vruchtbaarheid?

Vruchtbaarheid verwijst naar het natuurlijke vermogen om zich op natuurlijke wijze voort te planten. Vruchtbaarheid verschilt over het algemeen van vruchtbaarheid die wordt gedefinieerd als het potentieel voor reproductie.

De Wereldgezondheidsorganisatie verwijst vaak naar het vruchtbaarheidscijfer om de bevolkingsgroei in verschillende landen te vergelijken. Het tarief verwijst naar de populatie van de reproductieve leeftijd, die zowel vrouwen omvat die momenteel zwanger zijn en postpartummoeders, als mannen die de puberteit hebben bereikt.

Vruchtbaarheid varieert sterk tussen soorten, individuen en levensfasen. Vruchtbaarheid wordt ook beïnvloed door sociale en omgevingsfactoren.

Vruchtbaarheidscijfer

Het vruchtbaarheidscijfer is een van de fundamentele parameters die worden gebruikt om te bepalen of een samenleving of regio met een bevolkingsprobleem wordt geconfronteerd.

Vruchtbaarheidscijfer is de verhouding van het aantal levendgeborenen over het aantal vrouwen in hun vruchtbare jaren.
Het wereldgemiddelde vruchtbaarheidscijfer is ongeveer twee kinderen, met lagere percentages in ontwikkelde landen en hogere percentages in veel van de ontwikkelingslanden, met name die in Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Dit verschil tussen de ontwikkelde en ontwikkelingslanden is grotendeels te wijten aan anticonceptie, onderwijs en de ontwikkeling van de geneeskunde.

Fertility Rates by Country
Vruchtbaarheidscijfers per land
In veel landen heeft het vruchtbaarheidscijfer het vervangingsniveau bereikt of zelfs overtroffen, het bevolkingsniveau dat nodig is om de bevolking te vervangen. De verwachting is dat een vruchtbaarheidscijfer van 2,1 (twee kinderen per koppel) nodig zal zijn om de populatie stabiel te houden.

Vervangingsniveau is een relatief nieuwe maat voor het vruchtbaarheidscijfer. Toen de VN het vervangingsniveau in de jaren 1960 introduceerde, werd het vastgesteld op twee kinderen per paar. Tegenwoordig gebruikt de VN echter de bredere meting van het totale vruchtbaarheidscijfer (TFR), die vrouwen van alle reproductieve leeftijden omvat.

Landen worden doorgaans geacht een lage vruchtbaarheid te hebben als hun vruchtbaarheidscijfer lager is dan het vervangingsniveau (zoals gedefinieerd in het onderstaande gedeelte), omdat vruchtbaarheidscijfers onder het vervangingsniveau geassocieerd zijn met lagere bbp-niveaus, minder groei en een lagere bevolking.

Mannelijke onvruchtbaarheid

De term vruchtbaarheid kan worden gebruikt voor zowel mannen als vrouwen, omdat ze beide bijdragen aan de conceptie van een kind. Hoewel we bij het praten over onvruchtbaarheid vaak vrouwelijke onvruchtbaarheid beschouwen, is mannelijke vruchtbaarheid een integraal onderdeel van onvruchtbaarheid omdat men niet zwanger kan worden zonder de bijdrage van de man.

In dit geval is onvruchtbaarheid het gebrek aan vruchtbaarheid bij mannen of wanneer een man een zeer minder kans heeft om zijn vrouwelijke partner zwanger te maken. Mannelijke vruchtbaarheid hangt meestal af van de kwaliteit van de zaadcellen van mannen.

Waarom zijn zaadcellen zo essentieel? Een van de belangrijkste redenen waarom de kwaliteit van sperma zo belangrijk is, is dat zaadcellen verantwoordelijk zijn voor de conceptie van een kind.
Ze gaan door de penis en komen terecht in het voortplantingskanaal van de vrouwelijke partner. Op dit punt zijn de zaadcellen klaar om het vrouwelijke ei te bevruchten. Als het sperma het ei niet kan bereiken, is het essentieel om te weten waarom dit gebeurt en erachter te komen hoe de spermakwaliteit kan worden verbeterd en de hoeveelheid sperma kan worden verhoogd.

Er zijn ook manieren om de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen, we zullen er hieronder over praten.

Wat beïnvloedt de mannelijke vruchtbaarheid

Factors That Affect Male Fertility
Factoren die de mannelijke vruchtbaarheid beïnvloeden
Hieronder staan bepaalde aspecten die van invloed zijn op de mannelijke vruchtbaarheid:

 • Erectiestoornissen - Erectiestoornissen of impotentie is een situatie waarin een man niet in staat is om een erectie te behouden of te ontwikkelen op het moment van geslachtsgemeenschap.
 • Spermamobiliteit - Spermamobiliteit verwijst naar het proces waarbij de zaadcel door het vrouwelijke voortplantingskanaal beweegt om het ei te bereiken. In eenvoudige woorden betekent het het vermogen van de gezonde zaadcel om te zwemmen. Mannelijke onvruchtbaarheid kan ook optreden in het geval dat de zaadcellen niet goed zwemmen. Slechte spermamobiliteit bij de mens wordt ook wel asthenospermie of asthenozoöspermie genoemd.
 • Libido - Libido bij de mens wordt beschreven als het verlangen of de seksuele drang van een persoon naar seksuele activiteit. Consumptie van voedsel of supplementen die verantwoordelijk zijn voor de toename van het libido bij de man wordt afrodisiaca genoemd.
 • Spermatelling - Het aantal zaadcellen is de concentratie van zaadcellen in de gegeven hoeveelheid sperma. Meestal wordt spermaanalyse ("seminogram") uitgevoerd om het aantal zaadcellen in het sperma te achterhalen.
 • Testosteronniveaus - Onvruchtbaarheid bij sommige mannen kan te wijten zijn aan het lage niveau van testosteron , het mannelijke geslachtshormoon dat in het lichaam aanwezig is.
Houd er rekening mee dat, afgezien van de bovengenoemde aspecten, mannelijke onvruchtbaarheid kan afhangen van verschillende factoren , zoals de fitheid van de persoon, de algemene gezondheid en voedingsverontreinigingen. Daarom, om alles uit te zoeken, is het noodzakelijk om een gezond dieet te consumeren en een gezonde levensstijl te hebben.

Vanaf nu zijn er veel mannen die geen kinderen kunnen krijgen, en het kan te maken hebben met hun levensstijl en voeding. Ze zijn zich dus niet bewust van wat ze moeten doen om hun lichaam weer op orde te krijgen en een baby te verwekken.
Voor degenen die zich in deze toestand bevinden, zijn er enkele stappen die u moet nemen om uw reproductieve gezondheid weer in actie te krijgen en de mogelijkheid te hebben om een kind te verwekken. En de eerste optie is om uw vruchtbaarheid en spermagezondheid te controleren met mannelijke vruchtbaarheidsanalyse.

Mannelijke vruchtbaarheidsanalyse

Mannelijke vruchtbaarheidsanalyse is een gebruikelijke manier om te zien of een volwassen man vader van een baby kan worden of dat hij überhaupt vruchtbaar is. Statistieken zeggen dat elk derde paar van degenen die een baby willen hebben, maar problemen hebben met de conceptie, lijdt aan de problemen.
Het probleem kan liggen in de kwaliteit en kwantiteit van het sperma.
Een mannelijke vruchtbaarheidsanalyse is ook een methode die veel wordt gebruikt om de effectiviteit van operaties zoals vasectomie en reversale vasectomie te controleren.

Male Fertility Tests
Mannelijke vruchtbaarheidstests
De mannelijke vruchtbaarheidsanalyse omvat meestal de volgende tests:

 • Meet de concentratie sperma in elke milliliter (ml) van het ejaculaat van een man.
 • Hoeveelheid tijd die nodig is voor sperma om vloeibaar te worden.
 • Beweeglijke dichtheid is nog een parameter waarmee rekening moet worden gehouden wanneer mannelijke onvruchtbaarheidsanalyse wordt gemaakt. De test onthult de hoeveelheid sperma die normaal vooruitgaat.
 • Het percentage sperma met normale vorm.
 • Bepaal de zuurgraad - het pH-niveau. Alkalimetrische test is ook inbegrepen.
 • Controleer of er witte bloedcellen in een spermamonster zitten.
 • Meet het fructosegehalte. Fructose is nodig omdat het het sperma vult met energie.

Voorbereidingen

Voordat u een mannelijke vruchtbaarheidstest ondergaat, moet u enkele voorbereidingen treffen.

Preparations for Male Fertility Analysis
Voorbereidingen voor mannelijke vruchtbaarheidsanalyse
De volgende zijn basispreparaten voor mannelijke vruchtbaarheidsanalyse:

 • U mag geen activiteit hebben gedurende 2 - 5 dagen vóór de analyse. Als u zich niet aan deze vereiste houdt, zal het aantal specifieke cellen niet zo hoog mogelijk zijn, dus de test kan niet als betrouwbaar worden beschouwd.
 • Maar de onthouding moet niet te lang duren. Om precies te zijn, het mag niet langer dan 2 weken duren voor de test, omdat een dergelijke lange periode het sperma inactief maakt.
 • Alcoholgebruik is enkele dagen voor de test verboden, bovendien moet u de arts informeren over alle medicijnen die u mogelijk gebruikt.
Om uw mannelijke vruchtbaarheidstest te doen, hebben artsen uw monster nodig. U moet een klein monsterbeker vullen. Het kan thuis worden gedaan of in een kliniek of een ziekenhuis waar u de test moet ondergaan. In de meeste gevallen worden monsters verkregen door zelfstimulatie. Een andere optie is om een speciaal collectiecondoom te gebruiken dat zonder latex is gemaakt.

Hoe de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen

Geloof het of niet, het is mogelijk om de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen. Ja, het is mogelijk om de kans op conceptie voor bijna elke man te vergroten. Dit vereist geen specifieke kennis, wat goed nieuws is voor mannen die dromen over kinderen.

Hoewel veel mensen sceptisch zijn over de effectiviteit van deze producten, is er een solide wetenschappelijk bewijs dat bewezen methoden bevestigt om het aantal zaadcellen en de kwaliteit te verhogen.
Er zijn verschillende benaderingen om het aantal zaadcellen en de vruchtbaarheid te verbeteren. Sommige hiervan hebben meer kans om effectief te zijn, anderen hebben meer tijd en meer geduld nodig om te werken. En toch is wetenschappelijk bewezen dat elk van deze strategieën effectief is, althans bij een bepaald deel van de mannen.

Mannelijke vruchtbaarheid wordt bepaald door het aantal spermacellen dat een man heeft tijdens een ejaculatie. Er zijn tegenwoordig veel producten en pillen voor mannelijke vruchtbaarheid op de markt die een effect beloven van het verhogen van de spermaproductie.

Blijf gehydrateerd

Elke dag kunt u worden voorzien van een paar veilige en natuurlijke methoden die u zullen helpen om de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen. Het voor de hand liggende maar echt belangrijke voor het functioneren van je lichaam is om gehydrateerd te zijn.

Wanneer je lichaam uitgedroogd is, functioneert het niet op een goede manier, daarom kan de hoeveelheid van je cellen in het ergste veranderen. Hoe beter gehydrateerd je lichaam is, hoe groter de hoeveelheid zaadvloeistof die je aanmaakt, als je niet goed gehydrateerd bent, verminder je waarschijnlijk het volume dat je kunt genereren.
Het is het beste om elke dag minimaal acht waterglazen te hebben om de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen.

Eetgewoonten

Eetgewoonten, zoals een hoge inname van dierlijke producten of een lage inname van groenten en fruit, zijn in verband gebracht met een verminderde spermakwaliteit. Er zijn aanwijzingen dat voeding de mannelijke vruchtbaarheid kan beïnvloeden door het spermatogene proces te verstoren.

Voedingsstoffen in het dieet kunnen het mannelijke voortplantingssysteem op verschillende manieren beïnvloeden. Een recente studie heeft aangetoond dat een dieet met een hoge inname van groenten en fruit de spermakwaliteit verbetert. Andere klinische studies hebben de gunstige effecten van groente- en fruitinname aangetoond bij de preventie van ongunstige zwangerschapsuitkomsten.
Voor zover we weten, is er echter geen systematische review van de gepubliceerde studies die de impact van de consumptie van groenten en fruit op de mannelijke vruchtbaarheid hebben onderzocht.

Pillen voor mannelijke vruchtbaarheid

Veel jongens lijden om verschillende redenen aan een laag aantal zaadcellen en andere vruchtbaarheidsproblemen. Deze methoden bieden een extra optie om mannen te helpen die willen proberen hun spermatelling en kwaliteit te verhogen.

Er zijn natuurlijke pillen voor mannelijke vruchtbaarheid die een grote hulp en aanvulling kunnen zijn voor het verhogen van uw vruchtbaarheid. De reden hiervoor is het feit dat ze niet alleen mineralen en kruiden bevatten, maar ook aminozuren zoals L-carnitine en L-arginine die erg belangrijk zijn voor uw gezondheid.

Het feit dat deze pillen helpen bij het verbeteren van uw vruchtbaarheid is gebaseerd op het feit dat L-arginine een aminozuur is dat kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van sperma. Je lichaam heeft L-arginine nodig om te helpen bij de synthese van meer sperma en om het resistenter te maken. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat u een van dergelijke pillen neemt die L-arginine bevatten.
Daarnaast verbeteren pillen voor mannelijke vruchtbaarheid de bloedcirculatie en verbeteren ze zo ook de erectie , daarom is dubbel voordeel gegarandeerd voor u.

Natuurlijke vruchtbaarheidspillen

Natural Fertility Pills
Natuurlijke vruchtbaarheidspillen
Natuurlijke vruchtbaarheidspillen kunnen worden gekocht bij elke reformwinkel. Je kunt ze vinden in de schappen van de natuurvoedingswinkel of je kunt ze ook op internet bestellen. Als u geen toegang heeft tot een natuurvoedingswinkel, kunt u online op zoek gaan naar enkele internetapotheken.

Natuurlijke pillen voor mannelijke vruchtbaarheid veroorzaken geen bijwerkingen en ze zijn veilig voor u. Met behulp van natuurlijke pillen voor mannelijke vruchtbaarheid kun je de juiste voedingsstoffen krijgen die je nodig hebt.

Meer informatie over pillen voor mannelijke vruchtbaarheid 


comments powered by Disqus