Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Mannelijke Gezondheid  /  Erectiestoornissen bij volwassenen

Erectiestoornissen bij volwassenen. Hoe libidoproblemen te behandelen?

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Lucas Botin (2024-02-25)
Erectiestoornissen bij volwassenen. Hoe libidoproblemen te behandelen? De erectiestoornis bij volwassenen kan door verschillende redenen worden veroorzaakt. Deze redenen kunnen leeftijd, lichamelijke en psychische gezondheid zijn. Zelfs chronische vermoeidheid of stress kan een grote invloed hebben op dit probleem.

Er moeten bepaalde acties plaatsvinden om een hardere erectie te krijgen en te behouden. Als iets van invloed is op sommige van deze kenmerken of het complexe evenwicht ertussen, zijn erectieproblemen het waarschijnlijke gevolg.

Fasen van erectie

Er zijn 3 hoofdfasen van erectie bij mannen:

 • Opwinding. Dit is het eerste dat het proces start. Mannen observeren, horen, voelen en ruiken en al deze zintuigen dragen bij aan seksuele opwinding. Gedachten aan de persoon brengen ook tot opwinding.
 • De reactie van het zenuwstelsel. Een verhoogde bloedstroom die de grootte van de penis verandert, is mogelijk omdat de hersenen een teken geven aan het zenuwstelsel en het bloed activeert.
 • De reactie van bloedvaten. Wanneer de bloedvaten ontspannen zijn, verhindert niets de bloedstroom.

Erectiestoornissen begrijpen na 40 jaar

Als het gaat om het onderwerp erectiestoornissen (ED) bij mannen na de leeftijd van 40 jaar, is het cruciaal om te erkennen dat het geen geïsoleerd probleem is, maar eerder een natuurlijk aspect van veroudering. Naarmate mannen ouder worden, ondergaat hun lichaam verschillende veranderingen, en seksuele gezondheid is niet vrijgesteld van dit proces.

Understanding Erectile Dysfunction After 40
Erectiestoornissen begrijpen na 40 jaar
Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan ED bij mannen boven de 40 is de afname van de testosteronspiegel. Testosteron, het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, heeft de neiging af te nemen met de leeftijd, wat de seksuele functie beïnvloedt. Deze hormonale verschuiving kan leiden tot problemen bij het krijgen en behouden van erecties. Hoewel dit een normaal onderdeel is van het ouder worden, betekent dit niet dat er niets aan te doen is.

Biologische en psychologische factoren

Psychologische factoren spelen ook een belangrijke rol bij ED. Stress, angst en zelfs relatieproblemen kunnen bijdragen aan problemen in de slaapkamer. De druk van het dagelijks leven, het werk en de maatschappelijke verwachtingen kunnen een mentale belasting veroorzaken die zich manifesteert in fysieke symptomen, die de seksuele prestaties beïnvloeden.

Het begrijpen van deze aspecten is van vitaal belang voor mannen die na hun 40e met ED worden geconfronteerd. Het is niet alleen een kwestie van fysieke mogelijkheden, maar een complex samenspel van biologische en psychologische factoren. Bovendien kan het stigma dat gepaard gaat met ED het probleem verergeren, waardoor het essentieel is om het probleem met empathie en open communicatie te benaderen.

Mannen die ED ervaren, moeten erkennen dat hulp zoeken een proactieve stap is in de richting van een oplossing. Door de natuurlijke veranderingen die optreden te begrijpen en de bijbehorende factoren aan te pakken, kunnen mannen boven de 40 de uitdagingen van ED navigeren met een duidelijker perspectief en een groter gevoel van empowerment.

Factoren die bijdragen aan erectiestoornissen

Erectiestoornissen (ED) zijn een veelzijdig probleem, vaak beïnvloed door een combinatie van levensstijlkeuzes, medische aandoeningen en psychologische factoren. Voor mannen van 40 jaar en ouder is het begrijpen van deze bijdragende factoren cruciaal om ED effectief aan te pakken en te beheersen.

Factors Contributing to Erectile Dysfunction After 40
Factoren die bijdragen aan erectiestoornissen na 40 jaar

Niet-fysieke oorzaken van impotentie

 • Emotionele omstandigheden. De meest typische niet-fysieke factoren zijn spanning, angst en uitputting. Erectiestoornissen kunnen ook een toevallige complicatie zijn van mentale problemen zoals een depressieve stoornis.
 • Emoties die je vertoont ten opzichte van je partner - of die door je partner worden getoond - zoals bitterheid, starheid of verminderde interesse kunnen ook een oorzaak zijn van impotentie.

Lichamelijke oorzaken van impotentie

Als erectiestoornissen van fysieke aard zijn, kunnen de redenen als volgt zijn:

 • Neurologisch letsel door langdurige diabetesproblemen
 • Hoge bloeddruk, hartaandoeningen
 • Slechte bloedtoevoer naar de penis als gevolg van hart- en vaatziekten
 • Bijzondere medicamenteuze behandelingen
 • Operaties van de prostaat (om precies te zijn, voor kanker)
 • Problemen met het endocriene systeem
 • Problemen van de wervelkolom
 • Hormonale problemen
 • Alcoholisme, drugsmisbruik, kettingroken

Leefstijl Factoren

Voeding, lichaamsbeweging en algemene leefgewoonten spelen een belangrijke rol bij de seksuele gezondheid. Slechte voedingskeuzes, gebrek aan lichaamsbeweging en roken kunnen bijdragen aan vasculaire problemen, waardoor de bloedtoevoer naar het genitale gebied wordt beperkt. Een sedentaire levensstijl kan leiden tot obesitas, een andere factor die verband houdt met ED. Het aanpakken van deze aspecten kan niet alleen een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid, maar ook op het algehele welzijn.

Medische aandoeningen

Verschillende onderliggende medische aandoeningen kunnen bijdragen aan ED bij mannen boven de 40. Aandoeningen zoals diabetes, hypertensie en hart- en vaatziekten beïnvloeden de bloedcirculatie, een belangrijk onderdeel bij het bereiken en behouden van erecties. Het is absoluut noodzakelijk voor personen met deze aandoeningen om ze effectief te behandelen onder begeleiding van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, waardoor het risico op ED wordt verminderd.

Medicijnen en middelenmisbruik

Bovendien kan middelenmisbruik, waaronder overmatig alcoholgebruik en recreatief drugsgebruik, bijdragen aan seksuele problemen. Een open dialoog met zorgverleners over bijwerkingen van medicatie en het zoeken naar ondersteuning bij middelengerelateerde problemen is essentieel.

Risico's van erectiestoornissen bij volwassenen

Erectiestoornissen bij volwassenen kunnen ook een van de vroege tekenen zijn van een medisch probleem waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Risks of Erectile Dysfunction in Adults
Risico's van seksuele disfunctie bij volwassenen
De fysieke en psychologische redenen zijn van elkaar afhankelijk. Alleen een specialist kan achterhalen wat de oorzaak van deze aandoening is.

Bijna iedereen heeft een snelle oplossing voor zijn problemen nodig. We willen geen dagen of maanden besteden aan het doen van verschillende tests en het bezoeken van een aantal specialisten zoals geadviseerd door onze huisarts om erachter te komen dat we in goede gezondheid verkeren. En wat als je gewoon een grotere penis wilt, een beter seksleven, een betere controle over je erecties om een veel betere minnaar te zijn?
Gelukkig zijn er tegenwoordig enkele oplossingen om libidoproblemen te behandelen

Behandelingen voor erectiestoornissen

U kunt een chirurgische behandeling gebruiken; Dit kan echter zowel kostbaar als gevaarlijk zijn. Niemand die een adequaat persoon is, zou vierduizend dollar weggooien om een gewond orgaan en een leven van spijt te krijgen. Uw verzekering dekt natuurlijk geen operatie, dus wees bereid om veel te betalen.

Treatment of Erectile Dysfunction in Adults
Behandeling van seksuele disfunctie bij volwassenen
Een van de manieren om erectiestoornissen bij volwassenen te behandelen, is het gebruik van penispompen. Maar vergeet niet dat dit apparaat gevaarlijk is.
U zult zeker het gewenste resultaat krijgen met een vacuümpomp, maar u moet ervoor zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd, omdat u geen fout wilt maken die tot schade aan de penis zal leiden.
Probeer je penis er niet mee te vergroten!

Conventionele behandelingsopties

Voor mannen ouder dan 40 jaar die worstelen met erectiestoornissen (ED), kan het verkennen van conventionele behandelingsopties een cruciale stap zijn in het terugwinnen van seksuele gezondheid. Hoewel het essentieel is om te begrijpen dat individuele reacties kunnen variëren, worden verschillende algemeen erkende benaderingen vaak aanbevolen door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Conventional Treatment Options
Conventionele behandelingsopties

Orale medicatie

Fosfodiësterase type 5 (PDE5)-remmers, zoals sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) en vardenafil (Levitra), worden vaak voorgeschreven orale medicatie. Deze medicijnen versterken de effecten van stikstofmonoxide, een natuurlijke chemische stof in het lichaam, waardoor een verhoogde bloedtoevoer naar de penis wordt bevorderd. Het is van cruciaal belang op te merken dat deze medicijnen contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen kunnen hebben, wat het belang onderstreept van overleg met een zorgverlener voor gebruik.

Vacuüm Erectie Apparaten

Vacuümerectieapparaten (VED's) zijn niet-invasieve hulpmiddelen die zuigkracht gebruiken om bloed in de penis te zuigen, waardoor een erectie ontstaat. Hoewel het voor sommigen effectief is, vereist het gebruik van VED's de juiste instructie om de veiligheid en werkzaamheid te waarborgen. Het is raadzaam om een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen om deze optie te onderzoeken.

Penisinjecties en urethrale zetpillen

Intracavernosale injecties en urethrale zetpillen zijn alternatieve methoden om een erectie op te wekken. Deze benaderingen omvatten de directe toediening van medicijnen in de penis. Hoewel ze effectief zijn, vereisen ze een goede training voor toediening en kunnen ze bijwerkingen veroorzaken.

Testosteron Vervanging Therapie (TRT)

Voor mannen met een laag testosterongehalte dat bijdraagt aan ED, kan testosteronvervangingstherapie worden overwogen. Dit omvat de toediening van synthetisch testosteron om hormonale onevenwichtigheden aan te pakken. TRT is echter niet voor iedereen geschikt en vereist zorgvuldige monitoring vanwege mogelijke bijwerkingen.

Psychotherapie

Het aanpakken van de psychologische aspecten van ED is cruciaal, en psychotherapie of counseling kan waardevolle hulpmiddelen zijn. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen individuen en koppels helpen bij het navigeren door de emotionele uitdagingen die gepaard gaan met ED, en een ondersteunende omgeving bevorderen.
Het is van het grootste belang voor mensen die ED ervaren om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te raadplegen die hun unieke situatie kunnen beoordelen en het meest geschikte behandelplan kunnen aanbevelen. Open communicatie, de bereidheid om opties te verkennen en samenwerking met zorgverleners vormen de basis voor het aanpakken van ED bij mannen na de leeftijd van 40 jaar.

Natuurlijke benaderingen om de seksuele gezondheid te verbeteren

Hoewel conventionele behandelingen haalbare opties bieden voor het beheersen van erectiestoornissen (ED), is er een groeiende belangstelling voor natuurlijke benaderingen die zich richten op het algehele welzijn. Voor mannen boven de 40 die op zoek zijn naar holistische oplossingen, kan het opnemen van veranderingen in levensstijl en het omarmen van een natuurlijke aanpak aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de seksuele gezondheid.

Natural Approaches
Natuurlijke benaderingen

Aanpassingen in levensstijl

Eenvoudige maar effectieve veranderingen in levensstijl kunnen een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging, vooral aërobe oefeningen, bevordert de bloedcirculatie en komt de erectiele functie ten goede. Het handhaven van een gezond gewicht, een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten en volle granen, en het vermijden van overmatige alcohol en tabak kan bijdragen aan het algehele welzijn.

Omgaan met stress

Chronische stress is een bekende oorzaak van ED en beïnvloedt zowel fysieke als psychologische aspecten van seksuele gezondheid. Het toepassen van stressbeheersingstechnieken zoals mindfulness, meditatie of yoga kan de negatieve impact van stress helpen verminderen. Het creëren van een balans tussen werk en privé is essentieel voor het mentale welzijn.

Kwaliteit van de slaap

Voldoende en kwaliteitsvolle slaap speelt een cruciale rol in de hormonale balans en de algehele gezondheid. Slechte slaappatronen kunnen bijdragen aan hormonale onevenwichtigheden die de seksuele functie beïnvloeden. Het opzetten van een consistente slaaproutine en het creëren van een gunstige slaapomgeving kan een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid.

Uitgebalanceerde voeding en supplementen

Voeding speelt een cruciale rol in de algehele gezondheid, inclusief seksuele gezondheid. Een dieet rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen ondersteunt de natuurlijke functies van het lichaam. Van bepaalde supplementen, zoals L-arginine, ginseng en zink, wordt aangenomen dat ze potentiële voordelen hebben voor de erectiele functie. Het is echter essentieel om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u supplementen in uw routine opneemt.

Bekkenbodem oefeningen

Bekkenbodemoefeningen, ook wel bekend als Kegel-oefeningen, kunnen gunstig zijn voor mannen die ED ervaren. Deze oefeningen helpen de spieren te versterken die betrokken zijn bij erecties en ejaculatie. Het opnemen van bekkenbodemoefeningen in een normale routine kan in de loop van de tijd bijdragen aan een betere seksuele functie.

Het omarmen van natuurlijke benaderingen omvat een holistische kijk op gezondheid, waarbij de onderlinge verbondenheid van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn wordt aangepakt.
Hoewel deze strategieën misschien geen onmiddellijke resultaten opleveren, kan hun cumulatieve impact bijdragen aan verbeteringen op de lange termijn in de seksuele gezondheid van mannen na de leeftijd van 40 jaar. Het is van cruciaal belang om deze veranderingen met geduld en consistentie te benaderen, in het besef dat een holistische benadering verder reikt dan de slaapkamer naar het algehele welzijn.

Hoe libidoproblemen veilig te behandelen?

Er zijn echt goede producten voor de behandeling van het libido , maar andere producten zijn niet zo goed. Sommige producenten investeren veel geld in de ontwikkeling van nieuwe producten en deze nieuwe behandelingen voor erectiestoornissen verschijnen elke dag op de markt.

Je moet proberen de beste methoden te vinden. Hoe libidoproblemen te behandelen en bijwerkingen van operaties, pompen en voorgeschreven medicijnen te voorkomen ?

Producten voor Libido Behandeling

Producten voor de behandeling van het libido behoren tot het populaire marktsegment dat miljarden dollars krijgt. Het cijfer stijgt en dit zegt dat de nieuwsgierigheid naar dit soort producten enorm is omdat seksualiteit tegenwoordig zeer gewaardeerd wordt. Bijna iedereen probeert zijn seksuele gezondheid, seksueel verlangen en seksuele functie te verbeteren.
Maar is het echt waar dat de consumenten blij zijn met de kwaliteit en veiligheid van alle beschikbare strategieën?

Libido behandelingsopties bij volwassenen

Laten we eens kijken naar de meest bekende producten voor libidobehandeling tegenwoordig en hun gemak, veiligheid en efficiëntie beoordelen. Kijk naar de lijst met producten. Selecteer degene die waarschijnlijk het meest geschikt is voor u:

1. Chirurgie

Erectile Dysfunction Surgery
Chirurgie voor seksuele disfunctie
Ondanks alle bijwerkingen wordt chirurgie nog steeds beschouwd als de meest geprefereerde keuze in de lijst met producten voor libidobehandeling voor degenen die niet bezig zijn met financiële problemen. Er zijn tal van methoden om verlies van libido te behandelen met een operatie, te beginnen met het doorsnijden van de ligamenten die de penis met het lichaam verbinden en eindigend met de injecties van lichaamsvet onder de huid.
Na dergelijke operaties kan het nodig zijn om nog meer operaties uit te voeren om de resultaten van de vorige te corrigeren.
Veel voorkomende bijwerkingen zijn als volgt: littekens, gevoeligheidsproblemen en vetknobbels en ophoping waar het niet hoort te worden opgehoopt. Extremere effecten zijn impotentie, plasproblemen en pijn. Naast de bijwerkingen is de prijs gewoon te hoog - van 4000 USD tot 10000 USD en zelfs meer.

2. Pillen, crèmes, lotions

Erectile Dysfunction Pills
Seksuele disfunctie pillen
De volgende groep producten omvat pillen, crèmes, pleisters, zalven, lotions en verschillende middelen van dezelfde klasse. Het is algemeen bekend dat de erectieproblemen ook kunnen worden behandeld met verschillende nuttige kruiden.

De moeilijkheid hier is dat wanneer deze kruiden in het veld worden geplukt, gedroogd en aan de koper worden geleverd zonder de juiste kennis en ervaring, niet kan worden verwacht dat ze altijd van dezelfde hoge kwaliteit en effect zijn. Er kan alleen een bepaalde combinatie van ingrediënten met een beproefde formule worden gevonden in de beste penispillen.

3. Extender-apparaten

Erectile Dysfunction Devices
Apparaten voor seksuele disfunctie
Keuze nummer drie - extenders, vergelijkbaar met pompen en andere tractie-apparaten. In tegenstelling tot de zogenaamde traditionele vacuümpompen die te duur zijn en lage prestaties leveren, zijn penisverlengers een veel veiligere keuze en kunnen ze elke keer dat u ze nodig heeft worden gebruikt. Vacuümpompen kunnen worden gebruikt om een erectie te krijgen. Maar veel vacuümdruk kan de bloedvaten in de penis voor een lange periode uitschakelen.

Extenders en andere apparaten kunnen goede producten zijn voor de behandeling van het libido. Maar je moet ze met zorg gebruiken.
Als je je niet haast, kun je verbluffende resultaten behalen.
Deze penisapparaten werken door het bindweefsel te forceren. In dit geval neemt het aantal geproduceerde cellen toe, wat de mannelijke erecties verbetert en disfuncties voorkomt.

4. Kegel- en Jelqing-oefeningen

Erectile Dysfunction Exercises
Seksuele disfunctie oefeningen
Oefeningen behoren tot de meest kosteneffectieve methoden om libidoproblemen te behandelen die te vinden zijn in de klasse van natuurlijke producten voor libidobehandeling.

Deze oefeningen voor de behandeling van het libido kunnen thuis worden gedaan, waar niemand u zal storen. Je krijgt toegang tot de website met de oefeningen of koopt ze op dvd's. Door ze te doen, begin je extra plezier te beleven aan je seksleven en krijg je meer controle over je ejaculatie.
Natuurlijk moet je hard werken om de resultaten te krijgen.
Maar vergelijk het met verschillende methoden. Andere technieken zijn duur, gevaarlijk en niet zo effectief als je zou willen. Nu kunt u alle voordelen van deze methode zien.

De opkomst van natuurlijke pillen

In de afgelopen tijd is er een opmerkelijke toename van de belangstelling voor natuurlijke pillen als een alternatieve oplossing voor mannen boven de 40 die te maken hebben met erectiestoornissen (ED). Deze supplementen, vaak gemaakt met een mix van kruidenextracten en essentiële voedingsstoffen, hebben de aandacht getrokken vanwege hun potentiële voordelen bij het herstellen van erecties en het verbeteren van de seksuele gezondheid.

 • Kruiden Ingrediënten: Natuurlijke pillen bevatten meestal een combinatie van kruideningrediënten die bekend staan om hun historische gebruik in de traditionele geneeskunde en hun potentiële positieve invloed op de seksuele functie. Veel voorkomende componenten zijn extracten van planten zoals ginseng, geile geitenwiet en Tribulus terrestris, waarvan wordt aangenomen dat ze bijdragen aan een betere doorbloeding en algehele seksuele vitaliteit.
 • Stikstofmonoxide Boost: Veel natuurlijke pillen zijn bedoeld om de productie van stikstofmonoxide in het lichaam te verbeteren. Stikstofmonoxide speelt een cruciale rol bij vaatverwijding, het ontspannen van bloedvaten en het verbeteren van de doorbloeding, wat essentieel is voor het bereiken en behouden van erecties. Door dit natuurlijke proces te bevorderen, streven deze pillen ernaar een van de onderliggende factoren van ED aan te pakken.
 • Potentiële voordelen: Voorstanders van natuurlijke pillen benadrukken vaak hun waargenomen voordelen. Deze kunnen bestaan uit minder gemelde bijwerkingen in vergelijking met farmaceutische medicijnen, een meer holistische benadering van seksuele gezondheid en de aantrekkingskracht van het opnemen van natuurlijke elementen in iemands zelfzorgroutine. Het is echter essentieel om deze claims met een kritisch oog te benaderen en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te raadplegen.
 • Overwegingen en voorzichtigheid: Hoewel natuurlijke pillen een veelbelovende weg kunnen zijn, is het van cruciaal belang dat mensen voorzichtig zijn. Niet alle supplementen zijn gelijk gemaakt en hun werkzaamheid kan variëren. Het is raadzaam om producten van gerenommeerde fabrikanten te kiezen, en het is essentieel om zorgverleners te raadplegen voordat u deze supplementen opneemt, vooral voor personen met reeds bestaande medische aandoeningen of mensen die medicijnen gebruiken.
 • Complementaire aanpak: Natuurlijke pillen worden vaak gezien als een aanvullende aanpak in plaats van een op zichzelf staande oplossing. Ze kunnen worden geïntegreerd in een bredere strategie die aanpassingen van levensstijl, stressmanagement en andere natuurlijke benaderingen omvat. De sleutel ligt in het aannemen van een goed afgeronde aanpak om de veelzijdige aard van erectiestoornissen aan te pakken.
Zoals bij elke interventie kunnen individuele reacties variëren. Het is belangrijk voor mannen die natuurlijke pillen overwegen om de beslissing met realistische verwachtingen te benaderen, in het besef dat resultaten tijd kunnen kosten en dat de algehele benadering van seksuele gezondheid een combinatie van factoren moet omvatten.

Conclusie

Kernpunten

Erectiestoornissen zijn geen geïsoleerd probleem; Het is een complex samenspel van biologische, psychologische en leefstijlfactoren. Het herkennen van de natuurlijke veranderingen in het lichaam en het aanpakken van bijdragende elementen zijn fundamentele stappen in het proces.

Een cruciaal aspect van het nemen van de leiding over iemands seksuele gezondheid is het aangaan van open en eerlijke communicatie met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het zoeken naar begeleiding maakt een grondige beoordeling mogelijk van de specifieke factoren die bijdragen aan ED, waardoor een persoonlijk behandelplan kan worden opgesteld. Of u nu kiest voor conventionele behandelingen, natuurlijke benaderingen of een combinatie daarvan, professioneel advies is van onschatbare waarde.

Het is essentieel om de reis met realistische verwachtingen te benaderen. Hoewel natuurlijke pillen en veranderingen in levensstijl veelbelovende wegen kunnen bieden, kunnen de resultaten enige tijd duren. Geduld, consistentie en toewijding aan het bredere welzijn dragen bij aan duurzame verbeteringen.

Dus voorlopig is klinisch bewezen dat penisapparaten en natuurlijke pillen het veiligste libidoverhogende product op de markt zijn. Verwacht echter niet dat penisapparaten van de ene op de andere dag resultaten opleveren! Ze zijn niet in staat tot wonderen als ze vandaag kopen en de volgende ochtend een langere en sterkere penis krijgen. Voordat u deze extenders gebruikt, moet u de aanwijzingen zorgvuldig doornemen. Volg ze en u kunt blij zijn met de wijzigingen die deze extenders zullen aanbrengen.

U zult tijd moeten besteden en veel moeite moeten doen om het gewenste resultaat te bereiken. Maar je zult het geweldig vinden!
Leer hoe u erectiestoornissen bij volwassenen kunt behandelen 


comments powered by Disqus