Startpagina  /   Vrouwelijke Gezondheid  /  Vrouwelijk libido na de menopauze

Menopauze en laag vrouwelijk libido. Hoe libido te stimuleren na de menopauze?

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Ines Obregon (2021-03-15)
Menopauze en laag vrouwelijk libido. Hoe libido te stimuleren na de menopauze? 

Menopauze en laag vrouwelijk libido

Studies tonen aan dat seksuele problemen vaker voorkomen bij postmenopauzale vrouwen omdat deze aandoening het libido vermindert. Het kan verder leiden tot verlaagde oestrogeenniveaus terwijl het maken van seks pijnlijker bij het verminderen van seksuele opwinding. Er zijn veel aspecten geassocieerd met de menopauze en een laag vrouwelijk libido.

Wat is menopauze?

De menopauze is een aandoening waarbij het vrouwelijk lichaam stopt met het permanent krijgen van menstruaties, maar deze toestand kan ook verschillende andere lichaamsfuncties beïnvloeden. De menopauze leidt tot verschillende emotionele en fysieke veranderingen die een aanzienlijke impact hebben op het seksleven en het algemene welzijn van vrouwen.

Na de overgang van de menopauze hoeven vrouwen zich geen zorgen meer te maken over zwanger worden, pijnlijke menstruaties en krampen. Er wordt opgemerkt dat veel vrouwen geen grote problemen vinden tijdens deze overgang in hun lichaam. Voor veel anderen is het echter gebruikelijk om depressie, pijn tijdens seks, prikkelbaarheid, humeurigheid, slaapproblemen en opvliegers te ervaren.
De overgang van de menopauze kan plaatsvinden tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar en kan duren voor de geschatte duur van 7 tot 14 jaar. Tijdens deze overgang varieert de productie van progesteron en oestrogeen sterk in eierstokken. Anders dan dit, botten beginnen minder dicht te worden met verbeterde kwetsbaarheid voor fracturen.

Menopause
Menopauze
De menopauze kan beginnen met hysterectomie of het kan gebeuren als gevolg van chirurgische verwijdering van eierstokken die hormonen genereren. Er zijn verschillende genetische factoren die ook een belangrijke rol spelen bij het beïnvloeden wanneer de menopauze bij vrouwen zal beginnen. Slechts één procent van de vrouwen ervaart deze aandoening vóór de leeftijd van 40 jaar, maar voor 5% komt deze aandoening tussen de 45 en 50 jaar.

Symptomen van de menopauze

Na de menopauze beginnen vrouwen een postmenopauzale periode in te gaan en in deze toestand worden ze kwetsbaarder voor osteoporose en hartaandoeningen. Vrouwen kunnen beginnen met het ontwikkelen van menopauze symptomen bijna vier jaar voor het optreden van hun laatste menstruatie. Een op de tien vrouwen ervaart bijna 12 jaar lang overgangsklachten. Er zijn veel symptomen, maar een laag vrouwelijk libido is een van de meest voorkomende.

Voor veel vrouwen zijn de symptomen tijdelijk; veel anderen ervaren echter ernstige aandoeningen voor een langere periode. Samen met weinig menstruatieveranderingen zijn de andere symptomen voor postmenopauzale, menopauze en premenopauzale hetzelfde.
De tekenen van premenopauzen omvatten meestal minder frequente menstruatie, vasomotorische symptomen en zwaardere of lichtere menstruaties. Weinig andere veel voorkomende symptomen geassocieerd met deze aandoening zijn blaascontroleproblemen, slapeloosheid, depressie, angst, verminderde geslachtsdrift, ademhalingsmoeilijkheden, dunner wordend haar en gewichtstoename.

Menopause Symptoms
Symptomen van de menopauze
Veel vrouwen melden ook angst, geheugenproblemen, concentratieproblemen, hoofdpijn, urineweginfecties, verminderde botmassa, dunner wordend haar, verhoogde haargroei in sommige lichaamsdelen zoals bovenrug, borst, nek en gezicht, verminderde borstomvang, droge huid, ogen en mond. De ernstige complicaties kunnen ook bloedvatziekte, urine-incontinentie, parodontale ziekte, staar, stemmingswisselingen, osteoporose, langzamere metabole functie, dyspareunie en vulvovaginale atrofie omvatten.

Menopauze en Vrouwelijk Libido

Studies tonen aan dat de menopauze een negatieve invloed heeft op het libido. In deze toestand, het oestrogeen en testosteron niveaus in het lichaam beginnen dramatisch te dalen. Daarom vinden vrouwen het moeilijk om opgewonden te raken.
Het verval in oestrogeen niveaus kan ook vaginale droogheidveroorzaken. De verlaagde oestrogeenspiegels zijn verantwoordelijk voor de aanzienlijke daling van de bloedtoevoer in een vaginaal gebied dat de smering verder beïnvloedt. Anders dan dit, kan de menopauze ook leiden tot dunner worden van de vaginale wand en deze aandoening staat bekend als vaginale atrofie. Het kan verder leiden tot aanzienlijk ongemak tijdens seks.

Menopause and Female Libido
Menopauze en Vrouwelijk Libido
Weinig andere fysieke veranderingen die gebeuren tijdens de menopauze kunnen ook invloed hebben op het vrouwelijke libido. Enkele van de meest voorkomende voorbeelden zijn gewichtstoename en een verminderd verlangen naar seks. Veel vrouwen ervaren ook nachtelijk zweten, opvliegers en deze gevoelens kunnen leiden tot een afnemende geslachtsdrift. Depressie en prikkelbaarheid zijn andere veel voorkomende problemen in deze staat van leven.

De onderzoekers hebben ook enquêtes uitgevoerd met betrekking tot factoren die het lichaam van een vrouw dwingen om menopauzeomstandigheden te ondergaan met een verminderd libido. Een van de belangrijkste problemen omvat een geschiedenis van chronische gezondheidsproblemen zoals depressie, diabetes, hartaandoeningen.
De toestand kan ook worden veroorzaakt door een geschiedenis van roken en lagere fysieke activiteitsniveaus. Sommige vrouwen kunnen hulp van artsen nodig hebben om te gaan met de kritieke symptomen en libido veranderingen tijdens de menopauze.

Laag vrouwelijk libido

Laag vrouwelijk libido kan het gevolg zijn van fysieke veranderingen in een vrouwelijk lichaam na de menopauze, evenals sociale en emotionele problemen. Veel volwassen vrouwen ervaren vaginale droogheid, wat ook het seksuele verlangen vermindert. Een dergelijke aandoening kan worden veroorzaakt door onjuiste hormonale veranderingen en het verlaagde niveau van bepaalde hormonen. Als het hormonale niveau correct is en testosteron normaal of dicht bij normaal is, hebben vrouwen geen problemen met smering.

Als een vrouw niet seksueel reageert, kan ze het moeilijk vinden om een orgasme te bereiken of kan ze een zeer zwak orgasme ervaren. Hoewel de meerderheid van de vrouwen in staat is om meerdere orgasmes te bereiken, kunnen ze dit vermogen gemakkelijk verliezen en helemaal geen ervaring meer ervaren.
Soms hebben vrouwen last van vrouwelijke onvruchtbaarheid vanwege het lage libido na de menopauze. In dit geval weigert het lichaam van een vrouw gewoon wat seksueel verlangen te voelen en hormonen te produceren die nodig zijn voor de ovulatie.

Hoe libido te stimuleren na de menopauze?

Er zijn bepaalde maatregelen die elke vrouw kan nemen om het libido na de menopauze te stimuleren. Dit omvat:

  • Veranderingen in levensstijl
  • Medische behandelingen
  • Natuurlijke pillen voor vrouwelijk libido

Behandeling van laag vrouwelijk libido na de menopauze

Sommige kruiden bleken de voortplantingssystemen van vrouwen en hun seksleven na de menopauze te verbeteren. Ook zijn er pillen voor vrouwelijk libido die het libido en de energie van vrouwen kunnen verhogen en hun interesse in seks die ze in hun jeugd hadden, kunnen teruggeven.

Herbs for female libido
Kruiden voor vrouwelijk libido
De beroemdste componenten van producten voor libido behandeling zijn Framboos blad extract, Damiana blad, Zoethout wortel, Valeriaan, zwarte Cohosh wortel, Gember wortel.
  • Het Raspberry bladextract is een tonicum voor vrouwen en een zogenaamd zwangerschapskruid. Het verbetert het vermogen om een kind te krijgen.
  • De Zoethoutwortel wordt gebruikt om de bijnieren en vervolgens de hormonale functie van het lichaam van een vrouw te versterken. Tegelijkertijd staat het Damiana-blad bekend om zijn libidobehandelingseffect uit de oudheid.
  • De valeriaan kan helpen bij het overwinnen van stress, een van de oorzaken van een laag vrouwelijk libido.
  • Zwarte cohosh wortel en Gember wortel ook verbeteren libido na de menopauze. Ze zijn in staat om hormonen niveau in evenwicht te brengen en worden beschouwd als goede seksuele stimulerende middelen.
Volwassen vrouwen die pillen nemen voor libidobehandeling na de menopauze met al deze componenten merken verbeteringen zoals stevigere vaginale weeën, grotere borsten, meer rustige slaap, meer regelmatige menstruaties met minder pijnlijke krampen.

Veranderingen in levensstijl

Menopauze voorwaarden kunnen moeilijk zijn onder verschillende vrouwen, maar het maken van weinig essentiële levensstijl veranderingen kan het proces te vergemakkelijken. Een van de belangrijkste dingen is om in water oplosbare smeermiddelen te gebruiken tijdens het vrijen. Deze eenvoudige over-the-counter medicijnen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Maar het is belangrijk om te vermelden dat vrouwen glijmiddelen op siliconenbasis en niet in water oplosbare glijmiddelen moeten vermijden, omdat ze condooms kunnen beschadigen, wat kan leiden tot een verlies van bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties.

Medische gezondheidsdeskundigen adviseren verhoogde lichaamsbeweging tijdens de menopauze, zoals elke dag 30 minuten lichaamsbeweging doen. Anders dan dit, kan het eten van een gezond dieet ook het gevoel van welzijn bij vrouwen verbeteren.
Weinig essentiële veranderingen worden ook aanbevolen in de seksuele gewoonten van vrouwen. Dit kan de verandering zijn in seksuele routines, zoals meer tijd doorbrengen in voorspel en het gebruik van seksspeeltjes of vibrators. Het is ook mogelijk om veel stressverlichtende technieken te vinden die ook buiten de slaapkamer kunnen worden gebruikt voor meer intimiteit, zoals samen genieten van hobby's en samen koken of trainen.

Medische behandelingen

In het geval dat vrouwen aanzienlijke veranderingen in vaginale weefsels ervaren, waaronder droogheid en dunner worden, kunnen artsen ook oestrogeentherapieaanbevelen. Het is ook mogelijk om oestrogeen voorgeschreven medicijnen rechtstreeks op de vagina toe te passen met vaginale ringen, pillen en crèmes. Ze kunnen gemakkelijk verlagen oestrogeen dosering in vergelijking met het gebruik van regelmatige anticonceptiepillen. Uw arts kan ook enkele voorgeschreven medicijnen aanbevelen om de aandoening te behandelen.

Sommige vrouwen kunnen er ook voor kiezen om oestrogeenpillen die beschikbaar zijn om hormoonspiegels te verhogen. De behandeling staat bekend als hormoonvervangende therapie en het kan andere symptomen verminderen, zoals stemmingswisselingen en opvliegers.
Het is beter om met uw arts te bespreken over medicijnen en lichamelijke veranderingen voordat u hormoontherapieën kiest. In het geval dat uw lichaam geen positieve verandering in geslachtsdrift ervaart na hormonale oestrogeentherapieën, is het belangrijk om artsen te raadplegen voor veranderingen in levensstijl en seksuele routine.

Natuurlijke pillen voor vrouwelijk libido

Over het algemeen streven natuurlijke pillen voor vrouwelijk libido die voor vrouwen zijn gemaakt twee belangrijke doelen na: ze kunnen het intieme leven verbeteren en de relaties met een echtgenoot of een partner versterken. Omdat vrouwen gevoeliger en emotioneler zijn, is hun seksuele eetlust vaak instabiel en hebben ze de neiging om seksdrift te verliezen vanwege sommige sociale en fysieke problemen.

De afwezigheid van regelmatige seksuele relaties na een tijdje heeft een grote invloed op het algehele welzijn. Het zorgt ervoor dat vrouwen hunkeren naar meer en meer slaap en rust, ze verliezen energie voor seks, beginnen stemmingswisselingen en depressies te ervaren.
Nog een ding dat een product voor vrouwelijk libido voor u kan doen, is om bepaalde onvruchtbaarheidsproblemenop te lossen, wat een oorzaak kan zijn van veel problemen met de partner. In veel gevallen kunnen problemen met zwangerschap de relatie schaden als gevolg van de spanning tussen de partners.

Natural Pills for Female Libido
Natuurlijke pillen voor vrouwelijk libido
Dergelijke producten zijn naar verluidt absoluut veilig. Het is niet nodig voor vrouwen om zich zorgen te maken over gevaarlijke effecten en een schadelijk resultaat, omdat er geen van hen zal zijn. Deze producten zijn 100% onschadelijk. Bovendien eisen ze niet het voorschrijven van professionals.

Boost vrouwelijk libido na de menopauze

Geen enkel product kan een volledige behandeling van vrouwelijk libido na de menopauzegaranderen. Deze pillen zijn echter ontworpen om de vruchtbaarheid te verbeteren en de reproductieve gezondheid te verbeteren. Vrouwen merken ook een verbeterde seksuele drive en prestaties, waardoor ze een betere partner zijn en hun seksuele leven verbeteren.

Seksuele problemen kunnen van tijd tot tijd optreden bij vertegenwoordigers van beide geslachten, maar je hun aantal verminderen wanneer je pillen gebruikt voor vrouwelijk libido.

Lees meer over pillen voor vrouwelijk libido 


comments powered by Disqus