Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gezondheid en Schoonheid  /  Hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam

Hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam?

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Jennifer Greenwood (2022-09-14)
Hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam? Het is niet zo eenvoudig om van acne af te komen. Vooral als het een lichaamsacne is (onder deze, rugacne is bekend als de moeilijkste uit te roeien en nek acne is de meest pijnlijke). Nu zijn er verschillende acnebehandelingsmedicijnen ontwikkeld, maar ze kunnen natuurlijk niet allemaal nuttig zijn in een individueel geval. De oude geneeskunde stelt bijvoorbeeld voor om puistjes in te smeren met sap van stinkende gouwe.

Lichaamsacne

Acne is niet alleen een tienerprobleem. Acne kan ook volwassenen treffen en kan een echte uitdaging zijn om te behandelen. In dit artikel zullen we ons concentreren op acne bij volwassenen die op het lichaam verschijnt, uitleggen hoe het te behandelen en u enkele tips geven om deze aandoening te voorkomen.

Acne bij volwassenen is een veel voorkomende huidaandoening die zeer frustrerend kan zijn. Naar schatting lijden wereldwijd meer dan 726 miljoen mensen aan lichaamsacne en het kan extreem lastig zijn.
Acne kan op elk deel van het lichaam voorkomen, maar wordt vaker gezien op het gezicht, de nek, de borst en de rug. Er zijn veel verschillende oorzaken van acne bij volwassenen, maar de meest voorkomende zijn genetica, huidziekten en het milieu.

Wat is body acne?

Lichaamsacne is een aandoening die kan worden gedefinieerd als de aanwezigheid van puistjes, mee-eters, whiteheads of cysten op het lichaam. Het is belangrijk op te merken dat lichaamsacne verschilt van hoofdhuidacne, een andere vorm van acne die op het hoofd kan voorkomen.

What is body acne?
Wat is body acne?
Lichaamsacne wordt het meest gezien bij adolescenten en jonge volwassenen, maar het kan ook voorkomen bij volwassenen. De exacte oorzaak van lichaamsacne is onbekend, maar er wordt aangenomen dat het verband houdt met hormonen, genetica en het milieu.

Oorzaken van body acne bij volwassenen

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van lichaamsacne bij volwassenen? Lichaamsacne bij volwassenen wordt voornamelijk veroorzaakt door bepaalde huidaandoeningen die tijdens het volwassen leven van een persoon kunnen verergeren. Het is belangrijk om de huid van je lichaam schoon te houden om acne-puistjes te voorkomen, omdat het hele lichaam er gevoelig voor is.

Als vrouw moet u zich bewust zijn van het feit dat sommige hormonale veranderingen die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en / of borstvoeding verantwoordelijk kunnen zijn voor puistjes.

Hormonale veranderingen

Hormonale veranderingen die optreden als we halverwege de 20 zijn, wat meestal aan het einde van de puberteit is, zijn de oorzaak van acne-puistjes bij bijna alle mensen die het tijdens deze leeftijd ontwikkelen. Hormonale veranderingen bij volwassenen kunnen schommelingen in hormoonspiegels omvatten als gevolg van andere medische aandoeningen zoals hypothyreoïdie, polycysteus ovariumsyndroom, diabetes en veranderingen in testosteronniveaus.

Deze veranderingen omvatten ook premenstrueel syndroom (PMS) dat elke maand bij vrouwen voorkomt, en deze worden meestal veroorzaakt door schommelingen in de hoeveelheid progesteron en oestrogeen in het vrouwelijk lichaam. Hormonale veranderingen die de neiging hebben om op te treden tijdens de zwangerschap kunnen ook de belangrijkste reden zijn voor acne-puistjes bij sommige van de vrouwen die het tijdens deze fase ontwikkelen.

Stress

Naarmate de stress toeneemt, hebben hormonen in het lichaam de neiging om toe te nemen, wat op zijn beurt leidt tot de productie van meer talg in het lichaam en de poriën van de huid hebben de neiging om geblokkeerd te raken.

Dit is een van de belangrijkste oorzaken van lichaamsacne bij volwassenen, omdat het de olieklieren in het lichaam beïnvloedt die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van olie en bacteriën uit de huid. Overtollige olie en vuil leiden tot acne-puistjes die kunnen optreden als gevolg van overmatige hoeveelheden stress.

Slechte voeding

Voedingsfactoren die acne bij volwassenen kunnen veroorzaken, zijn onder meer het eten van junkfood dat rijk is aan suiker, en vettig, vettig voedsel levert een grote bijdrage aan acne. Ook het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetzuren moet worden vermeden om puistjes te voorkomen.

Dit komt omdat de niveaus van vetzuren in het lichaam toenemen wanneer de consumptie van vet voedsel toeneemt, wat leidt tot een toename van het risico op lichaamsacne.

Vetzuren kunnen een hormonale onbalans veroorzaken door de niveaus van oestrogeen en testosteron in het lichaam te verhogen, wat een van de redenen is voor acne-puistjes bij volwassenen.

Agressieve reiniging van de huid

Een zeer agressieve huidreinigingsprocedurewaarbij de zeep regelmatig wordt gewassen, kan de conditie van de huid verslechteren en dit kan bij bepaalde personen tot puistjes leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet nodig is om je lichaam de hele tijd volledig te wassen.

Gebruik vochtinbrengende zepen in plaats van agressieve reiniging om acne te voorkomen. Vermijd ook te vaak douchen, neem ze liever om de andere dag, omdat dit een van de beste praktijken blijkt te zijn om acne-puistjes in het lichaam onder controle te houden.

Symptomen van body acne bij volwassenen

Lichaamsacne kan op elk deel van het lichaam verschijnen, maar het wordt meestal gezien op de borst, rug, schouders en billen. De symptomen van lichaamsacne zijn vergelijkbaar met die van acne in het gezicht, maar ze kunnen ernstiger zijn.

Lichaamsacne kan grote, rode en pijnlijke bultjes, puistjes, mee-eters en whiteheads veroorzaken. Lichaamsacne kan ook leiden tot littekens.
Symptoms of body acne
Symptomen van lichaamsacne

Hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam?

Hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam? Veel bronnen stellen voor om acne te genezen met salicylzuur. Er zijn ook speciale crèmes die in drogisterijen worden verkocht en die u ook kunt proberen. Een ander bekend ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in medicijnen voor de behandeling van acne is benzoylperoxide, dat kan worden gebruikt om uw beschadigde huid af te vegen.

Vaak worden goede resultaten bereikt door benzoylperoxide of salicylzuur toe te passen voor het afvegen van acnes en vervolgens in te smeren met crèmes die alfazuren bevatten - deze crèmes helpen dode huidcellen af te vegen, die uitdroging van de huid voorkomen). Helaas brengen deze chemicaliën vaak gevaarlijke bijwerkingen met zich mee: irritaties en huiduitslag.

Acne behandeling medicijnen bevatten ingrediënten die olieklieren blokkeren en voorkomen de talgproductie. Bovendien is van sommige medicijnen ook bekend dat ze bacteriën uit de poriën verwijderen en zo helpen bij het herstelproces.
Retinoïden (vitamine A-derivaten) helpen bijvoorbeeld huidinfecties te elimineren. Ze controleren ook de activiteit van keratine, waardoor de buitenste laag van de huid zachter wordt en zo de peeling wordt vergemakkelijkt. Verwacht echter geen snelle resultaten, omdat de procedure van acnebehandeling maanden van behandeling en zorg met zich meebrengt.

Bijwerkingen van acne medicijnen

Er zijn een aantal bijwerkingen die worden geassocieerd met acne medicijnen. Deze bijwerkingen kunnen variëren van mild tot ernstig en ze kunnen zelfs levensbedreigend zijn. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van acne medicijnen zijn maagpijn, diarree, misselijkheid, braken, en hoofdpijn.

Enkele van de meer ernstige bijwerkingen van acne medicijnen omvatten leverschade, nierschade, en een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker.
Het is belangrijk om met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te spreken voordat u met acnemedicatie begint en om op de hoogte te zijn van de risico's die aan de medicijnen zijn verbonden.

Cosmetische ingrepen

Een andere optie bij de behandeling van lichaamsacne zijn cosmetische ingrepen. Deze omvatten chemische peeling, laserbehandeling en microdermabrasie. Chemische peeling wordt gedaan om het uiterlijk van lichaamsacne op de huid te verminderen door zure oplossingen te gebruiken. De chemische peeling is het meest populaire type cosmetische ingrepen. Hiermee kunt u binnen een paar procedures een helderdere huid bereiken.

Chemical peeling
Chemische peeling
Andere soorten cosmetische procedures zijn huidverjonging, laserbehandeling en microdermabrasie. De laserbehandeling vermindert ook lichaamsacne. Het zorgt er ook voor dat de huid er eerlijker uitziet. Tijdens de behandeling worden de bovenste lagen van de huid verwijderd via de beoogde delen van de huid. De laserbehandeling verzacht ook de ruwe en grove huid om het uiterlijk te elimineren.

Microdermabrasie is een andere methode om de huid te verbeteren door dode cellen te exfoliëren, die de bloedsomloop verbeteren en lichaamsacne voorkomen.

Natuurlijke Acne Behandeling

Er zijn natuurlijke acne behandeling medicijnen voor het genezen van acne op het lichaam. Deze producten komen in de vorm van pillen die acne van binnenuit behandelen en crèmes die de huid van buitenaf reinigen. Deze acne behandeling medicijnen zijn absoluut veilig, maar vaak helpen langzamer dan voorgeschreven medicijnen.

Natural Acne Treatment
Natuurlijke Acne Behandeling
Een patiënt kan bijvoorbeeld de eerste verbetering opmerken na de eerste toepassing van benzoylperoxide en het kan een paar dagen duren voordat een natuurlijk acneproduct helpt. Toch geven veel mensen met lichaamsacne de voorkeur aan natuurlijke acnebehandelingsmedicijnen omdat ze acne op het lichaam behandelen zonder bijwerkingen.

Er zijn ook speciale lichaamswassingen ontworpen voor het genezen van acne. Weken in een warm bad kan ook nuttig zijn, vooral als u de bovengenoemde wasbeurten gebruikt.
Behandeling van lichaamsacne met natuurlijke medicijnen kan enkele weken duren om resultaten te zien. Ze kunnen topisch worden aangebracht en oraal worden ingenomen voor snellere resultaten. Voordelen van natuurlijke acne medicijnen zijn dat ze geen bijwerkingen zoals acne littekens of roodheid van de huid produceren. Het is erg moeilijk om bijwerkingen op natuurlijke acnebehandelingsmedicijnen tegen te komen, omdat de resultaten van de toepassing langzamer maar permanent zijn.

Natuurlijke acnebehandelingen kunnen ook goedkoper zijn dan voorgeschreven medicijnen. U kunt op veel plaatsen natuurlijke acnebehandelingsmedicijnen kopen voor de behandeling van acne op het lichaam. Het is echter verstandig om een gereputeerde website te vinden om te voorkomen dat u namaakproducten koopt.

Hoe acne op het lichaam te voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen met je acne op het lichaam. Ten eerste mag je het in ieder geval niet schrobben, knallen of op een vergelijkbare manier verwijderen. Het enige wat je moet doen is je acne wassen en behandelen met een crème of een ander preparaat. Scrubben, knallen of krabben van acne kan leiden tot nog grotere problemen met je huid. Je moet ook geen te dikke en ruwe kleding dragen; vergeet niet dat elke wrijving tegen lichaamsacne het zal irriteren.

Maar zoals in het geval van elke andere ziekte, is de meest effectieve manier niet om erachter te komen hoe zich te ontdoen van acne op het lichaam. De meest effectieve manier is om acne te voorkomen. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van kleding voor training, regelmatig douchen en / of baden, op je dieet letten, vooral als je overgevoelig bent, in orde, zorg voor je gezondheid en het risico op acne, evenals andere problemen met je huid, zal aanzienlijk verminderen.

Vind de beste acne behandeling medicijnen 


comments powered by Disqus