Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gezondheid en Schoonheid  /  Effectieve behandeling voor acne bij volwassenen

Effectieve behandeling voor volwassen acne

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Jennifer Greenwood (2022-07-21)
Effectieve behandeling voor volwassen acne Acne is een veel voorkomend probleem voor miljoenen mensen. Volwassen mannen en volwassen vrouwen zijn niet verzekerd tegen deze lelijke kleine dingen, evenals tieners en jongeren. Dus, wat ga je doen als je plotseling deze rode / witte / zwarte vlekken op je gezicht of lichaam opmerkt? Wat is de beste effectieve behandeling voor volwassen acne?

Mensen hebben verschillende benaderingen van volwassen acne. Deze laatste zijn soms afhankelijk van hun gezondheid, leeftijd, geslacht, etc. en soms niet. Sommige mensen besteden geen aandacht aan hun acne en denken dat het het zal maken en eigenlijk gebeurt het soms echt zo.

Oorzaken van volwassen acne

Oorzaken van acne bij volwassenen kunnen zo divers zijn als de grootte van deze lelijke plekken. Wat zijn dat? Een van de meest voorkomende redenen waarom acne verschijnt, is een probleem met hormonen. Dit probleem kan op zijn beurt worden veroorzaakt door leeftijdsgerelateerde problemen.

Hoewel dit vaak gebeurt tijdens de puberteit, die vaak wordt geassocieerd met uitbarsting van hormonen en veel acnevlekken door het hele lichaam, wordt dit in het geval van acne bij volwassenen vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen of door anticonceptiepillen.
Net als oorzaken van elke ziekte of alleen oorzaken van alles wat we krijgen en dat verband houdt met ons lichaam, kan acne worden veroorzaakt door interne of externe factoren. Laten we beginnen met de nadruk te leggen op interne oorzaken van acne bij volwassenen.

Interne oorzaken van acne bij volwassenen

Interne oorzaken van acne bij volwassenen kunnen erg kwaadaardig en gemeen zijn - je weet gewoon niet waar ze vandaan komen!

Als externe oorzaken van acne tot op zekere hoogte voorspelbaar zijn, kunnen interne oorzaken van acne bij volwassenen echt zonder reden verschijnen - het kan lijken dat je je aan alle hygiëneregels houdt, je regelmatig een douche hebt en na een sporttraining, ben je je heel bewust van de inhoud van cosmetica die je gebruikt en gebruik niet te veel verschillende scrubs, maar hoe dan ook verschijnen er steeds weer acnevlekken .

Internal causes of acne
Interne oorzaken van acne
Interne oorzaken van acne bij volwassenen kunnen als volgt worden samengevat:

  • Hormonen. Hormonen geassocieerd met acne worden androgenen genoemd. Dit zijn van oorsprong mannenhormonen, maar alle vrouwen hebben ze tot op zekere hoogte. En in het bijzonder heb je waarschijnlijk een hoog niveau van androgenen als je in je adolescentie bent. Sommige hormonale preparaten kunnen ook het niveau van hormonen in je lichaam verhogen - namelijk anticonceptiepillen. Meestal zijn androgenen verantwoordelijk voor de talgproductie die kan worden genoemd als de volgende oorzaak van huidacne.
  • Talgproductie. Hormonen kunnen de functie van talgklieren in je hele lichaam en evoluerende talg (of olie of vet) stimuleren. Een hoge talgproductie kan te veel zijn voor de huid en in dit geval smeert olie niet alleen de huid (d.w.z. een soort van beschermende laag op de huid maken) maar vult het ook de huidporiën, en op die manier verschijnen er puistjes, lelijk van buiten en vettig van binnen.
  • Bacteriën. Propionibacterium acnes zijn bacteriën die op een menselijke huid leven. Deze kiem kan biologisch actieve stoffen ontwikkelen die talg oplossen. In dit geval wordt de huid kwetsbaar en blootgesteld aan externe bijdragers aan acne. Dus hier kunnen we symbiose zien van externe en interne oorzaken van acne - een "interne" bacterie geeft voorwaarden voor externe gevaren.
  • De vierde oorzaak is gerelateerd aan enkele abnormale veranderingen in follikels, die ook verband kunnen houden met hormonen. Soms groeien follikels te veel, zodat acne kan worden gevormd uit de wanden van deze huidporiën die te veel zijn gegroeid.

Externe oorzaken van acne bij volwassenen

Laten we nu eens kijken naar externe oorzaken van acne bij volwassenen, wat betekent dat die niet gerelateerd zijn aan hormonen of activiteit van talgklieren of andere organen (over het algemeen vanwege de hyperactiviteit van dezelfde hormonen worden deze klieren ook hyperactief en hun agitatie veroorzaakt het genereren van olie in grote hoeveelheden, wat verstikking van poriën en acne als gevolg daarvan veroorzaakt).

External causes of acne
Externe oorzaken van acne
Dus wat zijn de externe oorzaken van acne bij volwassenen? Er kan worden gezegd dat sommige hiervan afkomstig zijn van gewoonten en gedrag van de persoon die acne heeft, en de andere zijn eigenlijk niet afhankelijk van de persoon. Dergelijke schadelijke gewoonten zoals het plukken en knijpen van acne kunnen bijvoorbeeld worden genoemd als een van de meest voorkomende oorzaken van alle soorten acne.

Als je zo'n gewoonte volgt, ga je een gesloten cirkel traceren - het knijpen van een acne leidt vaak tot een nieuwe (of meerdere acnes, of iets nog ergers zoals ontstekingen en zelfs littekens of huidpigmentatie).

Verkeerde huidverzorging voor volwassenen

Slechte huidverzorging voor volwassenen is ook een van de meest voorkomende externe oorzaken van acne - vooral voor mensen die wat fysieke training doen of gewoon in warme landen wonen. Het is omdat zweet een van de sterkste triggers is van het verschijnen van acne.

De tweede groep bestaat voornamelijk uit omgevingsfactoren - hoge stoffigheid van werkplekken, straling, evenals ondeugdelijke schoonheidshulpmiddelen, slechte overerving enz. In de meeste gevallen zijn deze factoren erg moeilijk of zelfs onmogelijk te elimineren.

Toch kan men altijd de oorzaken van acne bij volwassenen verminderen en dit huidprobleem voorkomen.
Preventie is gemakkelijker dan medicatie - deze universele regel is ook van toepassing op acne. Natuurlijk, als u een factor verwijdert die acne kan veroorzaken en die van u afhangt, zult u een beslissende stap vooruit zetten in uw strijd.

Make-up en acne voor volwassenen

Is er een verband tussen make-up en acne? Ja, make-up is een van de oorzaken van acne bij volwassenen. Het is geen sensatie of zo. Het is een vrij vaststaand feit en alle mensen die zich zorgen maken over hun huidproducten in het bijzonder en de gezondheid in het algemeen weten ongeveer hetzelfde. Hier hebben we het vooral over vrouwen, omdat alle "make-upkwesties" vrouwen veel meer aangaan dan mannen.

Acne caused by makeup
Acne veroorzaakt door make-up
En elke vrouw moet weten welke make-up ze kan gebruiken om zulke wijdverspreide en vervelende problemen als acne te voorkomen. Cosmetica die acne veroorzaakt, wordt echter en ondanks alles veel gebruikt en veel vrouwen gebruiken het nog steeds en klagen over het hebben van acne zonder te weten wat de oorzaak van hun problemen is.

Acne veroorzaakt door make-up

Eigenlijk ligt het antwoord, zoals het vaak gebeurt, gewoon aan de oppervlakte. Het verzorgen van je huid zou geen obsessie moeten zijn, hoewel het in sommige gevallen bij vrouwen is. Maar toch hebben acne en "acne veroorzaakt door make-up" in het bijzonder de neiging om te verschijnen als de huidverzorging voor volwassenen tekortschiet ... of eigenlijk handloos.

Dergelijk rommelgedrag betreft meestal het handmatig verwijderen van acne, namelijk knijpen en plukken. Het is echter niet gerelateerd aan ons hoofdonderwerp, hoewel het om bijna dezelfde redenen erg cruciaal wordt.

What is non-obsessive skin care?
Wat is niet-obsessieve huidverzorging?
Wat bedoelen we met praten over "niet-obsessieve huidverzorging"?

  • Cosmetica mag geen levensdoel zijn. Natuurlijk is het goed om er goed uit te zien, maar er zijn gevallen waarin we onszelf niet aantrekkelijker maken met make-up. Afgezien van het feit dat je geliefde persoon verliefd kan worden op iemand anders wanneer hij je eindelijk zonder maquillage ziet, kun je je huid op de een of andere manier verwennen.
  • Het wordt afgeraden om te veel scrubs te gebruiken - ze scrubben je huid zo veel dat het te dun en kwetsbaar wordt.
  • Probeer make-up te kiezen voor de acnegevoelige huid. En te fijne poeders worden ook niet aanbevolen - wil je dat deze poeders in alle microscopische gaatjes op je huid terechtkomen? Het vullen van deze gaten (of poriën of follikels) is eenvoudigweg de eerste fase van de vorming van acne.
Er is een verband tussen make-up en acne - en het is slechts een eenvoudige illustratie. Hetzelfde geldt voor cosmetica die olie bevat - een belangrijk middel voor poriën-verstikking.

Hoe oorzaken van acne bij volwassenen te voorkomen?

Raak niet in paniek als je een slechte huid hebt. Denk gewoon goed na over oorzaken van acne bij volwassenen en kies make-up voor acnegevoelige huid om al die puistjes te voorkomen.

Als je een acnegevoelige huid hebt, wil je misschien make-up gebruiken om de puistjes te verbergen, maar in werkelijkheid moet je voor de huid zorgen! Het is beter om een behandeling te gebruiken om te voorkomen dat puistjes verschijnen dan je acne onder make-up te verbergen.

Dieetplan voor de behandeling van acne bij volwassenen

We hebben de belangrijkste oorzaken van acne al beoordeeld. Je kunt er ook over lezen op internet, dat is zeker. En als je erover hebt gelezen en als je dit artikel hebt gelezen, kan dit waarschijnlijk betekenen dat dit probleem je stoort en een vitaal probleem voor je vormt.

De meesten van ons weten over ten minste enkele manieren van acne behandeling. Als je geïnteresseerd bent geweest in de oorzaken van acne, heb je misschien iets gelezen over hun eliminatie. En u moet weten dat preventie beter is dan behandeling en zeker beter dan herbehandeling. Wat nieuw voor je kan zijn, is dat je dieet invloed kan hebben op je huid, dus misschien wil je aanpassingen in je dieet aanbrengen om acne bij volwassenen te voorkomen!

Dieet voor acne behandeling

U kunt het verschijnen van acne voorkomen of het proces van hun eliminatie op verschillende manieren versnellen, maar een goed dieetplan voor acnebehandeling is een van de meest gebruikte en effectieve manieren.

Diet for Acne Treatment
Dieet voor de behandeling van volwassen acne
De kwestie is dat veel mensen een tekort hebben aan verschillende vitamines en vitale mineralen in hun organismen. En als gevolg daarvan wordt hun immuunresistentie lager. Sommige mineralen en vitamines zijn van vitaal belang voor de huid - en natuurlijk wanneer je er niet genoeg van krijgt, wordt de huid zwakker tegen externe effecten. Dus hier kan een goed dieet je helpen.

Een goed dieetplan voor de behandeling van acne betekent niet dat u een speciaal ontworpen dieet moet volgen en het eten van vlees en vetten of iets dergelijks moet vermijden. Dit impliceert alleen gezond voedsel met voldoende hoeveelheid vitamines en mineralen die nodig zijn voor een regelmatige ontwikkeling van de huid (je moet zeker andere delen van het lichaam niet vergeten).

Dus kies gewoon een goed dieet en acne zal een zeldzame gast in je leven zijn. Dit is natuurlijk iets wat je graag wilt volgen.
Probeer fastfood uit te sluiten van je voeding. Deze hamburgers en cola's zullen je niet voeden met te veel vitale vitamines, en bovendien is het nuttig om een stabiel gewicht te behouden.

Gezonde levensstijl voor acne behandeling

Natuurlijk is roken verboden (roken is zeker niet je voeding maar toch een gerelateerde en vitale kwestie). Het drinken van alcohol moet worden beperkt. Gebruik meer groenten (vooral vers), vervang cola en alcoholische dranken door sappen.

Dit is een basisdieetplan voor de behandeling van acne , maar als u kiest voor een gezonde levensstijl en de juiste medicijnen om acne te stoppen, zult u voor eens en voor altijd van acne afkomen!

Hoe te behandelen volwassen acne?

Hoe volwassen acne te behandelen? Wat je ook verkiest, je moet wegblijven van schrobben of knallen of wrijven van acne. Dit laatste komt zeer vaak voor bij tieners, maar in het geval van acne bij volwassenen komt het ook vaak voor. Laten we het de tweede benadering noemen. In feite kan het handmatig verwijderen van acne je meer kwaad dan goed doen. Het ergste hier is dat je gemakkelijk een infectie kunt krijgen door een klein wondje dat je op je huid maakt.

Avoid Acne Squeezing!
Vermijd handmatige acne knijpen!
De plaats waar je acne hebt verwijderd, zal ontstoken zijn en opzwellen. In sommige gevallen kunnen littekens achterblijven - je begrijpt dat het een zware betaling voor je daden zal zijn. Vooral als we het hebben over gezichtsacne - in elk geval realiseer je je dat één witte vlek op je gezicht, die op sommige dagen zal verdwijnen (natuurlijk waarschijnlijker als je er een behandeling op toepast) de littekens niet waard is die je uiterlijk in de rest van je leven zullen bepalen.

Dus, zelfs als je eerder wat acne hebt gehad en dat was geluk en het was goed en je hebt geen infectie - denk niet dat het zich keer op keer zal herhalen en dat alle acne moet worden gepopt / geschrobd.

Medicijnen voor acne behandeling

Het is niet zo eenvoudig om een geschikte acnebehandeling te vinden. Veel lijdende mensen zoeken naar medicijnen voor de behandeling van acne, en niet allemaal zijn ze zo succesvol in het vinden van het medicijn dat nuttig is en een echt natuurlijke oorsprong heeft.

Eigenlijk zijn er preparaten die als natuurlijk en veilig worden beschouwd en niet veel of zelfs geen bijwerkingen hebben. Maar er zijn ook medicijnen voor acnebehandeling met bewezen werking, nog steeds niet zo veilig als natuurlijke. Onder deze zijn retinoïden, isotretinoïne en natuurlijk benzoylperoxide.

Voorgeschreven medicijnen op basis van benzoylperoxide

Benzoylperoxide is een complex werkingsmiddel, een van de vele medicijnen voor de behandeling van acne. Het wordt al vele jaren gebruikt voor de behandeling van acne en wordt tegenwoordig geproduceerd onder verschillende namen en verschillende handelsmerken (Clearasil is bijvoorbeeld een van de meest bekende). Complexe werking van benzoylperoxide manifesteert zich in zijn impact op de groei en ontwikkeling van bacteriën en op de huid.

Het preparaat remt de groei van sommige ziektekiemen en de anderen worden er gewoon door gedood.
Het effect op de huid wordt uitgevoerd door het oxideren en schalen van de huid, wat het uiterlijk van acne belemmert. Sommige preparaten die benzoylperoxide bevatten, absorberen ook talg, waardoor follikels niet stikken.

Benzoyl Peroxide Cream
Benzoylperoxide Crème
Benzoylperoxide kan van verschillende concentratie zijn in het medicijn dat u gaat gebruiken, concentraties van 2,5%, 5% en 10% worden het meest gebruikt. Natuurlijk is het preparaat dat meer benzoylperoxide bevat sterker en heeft het een krachtigere werking, maar je zult geen beter effect hebben als je de sterkste toepast.

Natuurlijke behandeling van volwassen acne

Het is beter om te beginnen met natuurlijke medicijnen voor de behandeling van acne, niet afhankelijk van de ernst van uw ziekte, en dan, als u vindt dat een grotere dosis van het preparaat moet worden toegepast en de aanvankelijk gebruikte niet voldoende is, neem dan de sterkere.

Natural Treatment of Adult Acne
Natuurlijke behandeling van volwassen acne
Maar in elk geval is het beter om een arts te raadplegen, om geen kwaad te doen met goede bedoelingen. De kwestie is benzoylperoxide heeft een aantal bijwerkingen, meestal gerelateerd aan het drogen van de huid. Zodat je het risico loopt op een te droge huid na het onhandig aanbrengen van het preparaat, wat weer tot acne kan leiden.

Effectieve behandeling voor volwassen acne

Het gebeurt vaak dat mensen na het onthullen van acne naar artsen (dermatologen, schoonheidsspecialisten) rennen met verzoeken om hulp. Dat is redelijker - hoe dan ook kan een specialist u een beter advies geven en een effectieve behandeling voor acne bij volwassenen aanbevelen.

Het belangrijkste is dat u niet elke keer een arts mag raadplegen als u een huidprobleem heeft. Maar zorgvuldige aandacht voor de gezondheidstoestand is altijd een positieve manier van leven. U kunt acne voorkomen voordat het verschijnt, zodat u echt niet hoeft te zoeken naar een behandeling voor acne bij volwassenen of een aanpak van u hoeft te kiezen.

Ontdek hoe u acne bij volwassenen kunt behandelen 


comments powered by Disqus