Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gezondheid en Schoonheid  /  Oorzaken van volwassen acne

Oorzaken van volwassen Acne

Artikel van <em>Gezondheidscentrum</em>Artikel van Gezondheidscentrum

© Jennifer Greenwood (2019-04-08)
Oorzaken van volwassen Acne  Oorzaken van volwassen acne kunnen net zo divers als de grootte van deze lelijke vlekken. Wat zijn ze? Een van de meest voorkomende redenen waarom acne verschijnt is een probleem met hormonen. Dit probleem, kan op zijn beurt worden veroorzaakt door leeftijd-gerelateerde problemen. Hoewel dit vaak tijdens puberteit leeftijd vaak geassocieerd met de uitbarsting van hormonen en veel acne-plekken door alle lichaam gebeurt wordt, in het geval van acne bij volwassenen wordt dit vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen of geboortebeperking pillen.

Net als de oorzaken van een ziekte of gewoon oorzaken van iets dat we krijgen en dat betrekking heeft op ons lichaam, kan acne worden veroorzaakt door een interne of externe factoren. Laten we beginnen met de nadruk op interne oorzaken van acne bij volwassenen.

Interne oorzaken van Acne bij volwassenen

Interne oorzaken van acne bij volwassenen kan echt schadelijke en gemiddelde - je gewoon niet weet waar ze vandaan komen!

Als externe oorzaken van acne tot op zekere hoogte voorspelbaar zijn, interne oorzaken van acne kunnen echt worden weergegeven zonder een reden - het lijken kan dat u gehoorzamen aan alle hygiënevoorschriften, hebt u een douche regelmatig en na een sport opleiding, je bent heel bewust van de inhoud van cosmetische dat u gebruikt en gebruik niet teveel verschillende scrubs, maar toch acne vlekken verschijnen opnieuw en opnieuw.

Internal causes of acne
Interne oorzaken van acne
Interne oorzaken van acne kunnen als volgt worden samengevat:

  • Hormonen. Hormonen die zijn gekoppeld aan acne heten androgenen. Dit zijn oorspronkelijk mannen hormonen, maar alle vrouwen hebben ze tot op zekere hoogte. En in het bijzonder bent u waarschijnlijk te hoog niveau van androgenen hebben als je in de adolescentie. Sommige hormonale preparaten kan ook verhogen niveau van hormonen in je lichaam - namelijk geboortebeperking pillen. Androgenen zijn meestal verantwoordelijk voor talgproductie, die kan worden genoemd als de volgende oorzaak van acne huid.
  • Talgproductie. Hormonen kunnen boost functie van de talg klieren gelegen in uw hele lichaam en evoluerende talg (of olie of vet). Hoge talgproductie kan zijn teveel voor de huid en in dit geval olie doet niet alleen Smeer de huid (i. e. soort voor het maken van een beschermende laag op de huid), maar ook vullingen huid poriën en op die manier puistjes weergegeven, lelijke buiten en vette binnen.
  • Bacteriën. Propionibacterium acnes zijn bacteriën die leven op een menselijke huid. Deze kiem kan evolueren biologisch actieve stoffen die los van talg. In dit geval wordt de huid kwetsbaar en blootgesteld aan externe bijdragen aan acne. Dus hier kunnen we zien symbiose van externe en interne oorzaken van acne - een "interne" bacterie geeft voorwaarden voor externe gevaren.
  • De vierde oorzaak is gerelateerd aan sommige abnormale veranderingen in de follikels, die ook kan worden gerelateerd aan hormonen. Soms groeien follikels teveel zodat acne kan worden gevormd van de wanden van deze poriën van de huid teveel gegroeid.

Externe oorzaken van Acne bij volwassenen

Laten we nu bekijken externe oorzaken van acne bij volwassenen, wat betekent dat die niet zijn gerelateerd aan hormonen of activiteit van de sebaceous klieren of elke andere organen (in het algemeen vanwege de dezelfde hormonen hyperactiviteit deze klieren ook worden hyperactief en hun agitatie oorzaken generatie van olie in grote hoeveelheden, die veroorzaakt verstikking als gevolg van poriën en acne).

External causes of acne
Externe oorzaken van acne
Dus wat zijn de externe oorzaken van acne bij volwassenen? Het kan worden gezegd dat sommige van deze afkomstig zijn van gewoonten en gedrag van de persoon die met acne, en de anderen eigenlijk niet afhankelijk van de persoon. Dergelijke schadelijke gewoonten als oppakken en knijpen acne kunnen bijvoorbeeld worden genoemd als één van de meest voorkomende oorzaken van alle types van acne.

Als u dergelijke een gewoonte te volgen, zult u sporen een gesloten cirkel - knijpen een acne vaak tot een nieuwe leidt (of verschillende acnes of iets erger zoals ontstekingen en zelfs littekens of huidpigmentatie).

Volwassen huidverzorging

Slechte volwassen huidverzorging behoort ook tot de gemeenschappelijke externe oorzaken van acne - vooral voor mensen die doen wat lichamelijke training of enkel leven in warme landen. Het is omdat het zweet is één van de sterkste triggers van de verschijning van acne.

De tweede groep bestaat uit voornamelijk milieufactoren - hoge stofvorming werken plaatsen, straling, evenals ongezond schoonheid aids, slechte overname enz. Deze factoren zijn in de meeste gevallen zeer moeilijk of zelfs onmogelijk te elimineren.

Niettemin, een altijd kunnen oorzaken van volwassen acne te verminderen en te voorkomen dat dit probleem van de huid. Preventie is gemakkelijker dan medicatie - deze universele regel geldt voor acne zo goed. Natuurlijk, als u verwijdert elke factor die kan leiden tot acne en dat hangt af van u - maakt u een beslissende stap vooruit in je strijd.

Make-up en Acne

Is er een verbinding tussen make-up en acne? Ja, make-up is een van de oorzaken van de volwassen acne. Het is niet een soort van gevoel of iets. Het is nogal een vaststaand feit en alle mensen die bezorgd zijn over hun huid producten in het bijzonder en gezondheid in het algemeen weten over hetzelfde. Hier zijn we praten hoofdzakelijk over vrouwen, omdat zeker alle "make-up kwesties" bezorgdheid vrouwen meer dan mannen.

Acne caused by makeup
Acne veroorzaakt door make-up
En elke vrouw moet weten welke make-up zij kan gebruiken om te voorkomen dat zulke wijdverbreide en vervelende problemen als acne. Cosmetische waardoor acne is, echter, en ondanks alle, op grote schaal gebruikt en veel vrouwen nog steeds gebruiken en klagen op het hebben van acne maar zonder te weten wat de oorzaak van hun probleem is.

Acne veroorzaakt door make-up

Eigenlijk ligt het antwoord, als het gebeurt vaak, gewoon op het oppervlak. Het verzorgen van uw huid moet niet een obsessie, hoewel het in sommige gevallen met vrouwen. Maar toch acne en "acne veroorzaakt door make-up" in het bijzonder de neiging te verschijnen als de volwassen huidverzorging gebrekkig is... of eigenlijk greeploze.

Dergelijke aarzelende gedrag beschouwt meestal handmatig verwijderen van acne, namelijk knijpen en plukken. Het hangt echter niet naar onze belangrijkste onderwerp, hoewel het zeer cruciaal bijna dezelfde redenen.

What is non-obsessive skin care?
Wat is niet-obsessief huidverzorging?
Wat bedoelen we praten over "niet-obsessief huidverzorging"?

  • Cosmetische mag niet worden een levensdoel. Natuurlijk is het goed om er goed uitzien, maar er zijn gevallen waarin we ons aantrekkelijker met make-up niet maken. Afgezien van het feit dat uw geliefde persoon kan verliefd op iemand anders wanneer hij ten slotte u zonder maquillage ziet, kan je gewoon verwennen uw huid in een of andere manier.
  • Het is niet aangeraden om gebruiken te veel schrobt - ze scrub uw huid zo veel dat het wordt te dun en kwetsbaar.
  • Probeer te kiezen make-up voor acne gevoelige huid. En ook fijn poeder wordt ook niet aanbevolen - wilt u deze poeders te krijgen in alle microscopische gaten op uw huid? Vullen van deze gaten (of poriën of follikels) is gewoon de eerste fase van de vorming van acne.
Er is een verbinding tussen make-up en acne - en het is gewoon een eenvoudige illustratie. Hetzelfde geldt met cosmetische producten die bevatten olie - een belangrijke agent voor poriën-verstikking.

Samenvatting

Raak niet in paniek als je een slechte huid hebt. Gewoon denken goed over de oorzaken van de volwassen acne en kies make-up voor de gevoelige huid van de acne om te voorkomen dat al die puistjes.

Meer informatie over de oorzaken van acne en puistjes 


comments powered by Disqus