Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Internationaal Gezondheidsnetwerk

Startpagina  /   Gezondheid en Schoonheid  /  Volwassen hormonale Acne

Volwassen hormonale Acne

Artikel van Gezondheidscentrum

Volwassen hormonale Acne Specialisten zeggen dat acne wordt veroorzaakt door hormonen, maar er waren geen ernstige onderzoeken van dit verschijnsel tot nu toe. Onderzoek onlangs vastgesteld dat bijna 50% van alle vrouwen volwassen acne breakouts gedurende de week voordat hun menstruele cyclus ondervinden.

Wat is er interessant over volwassen hormonale acne is het feit dat ze niet kunnen worden behandeld door de gebruikelijke therapie methoden. Topische antibiotica en actuele retinoïden zijn nutteloos in dit geval. Aandacht schenken aan de volgende feiten te identificeren hormonale acne:

  • Acne gebeurde eerst in volwassen leeftijd;
  • Acne uitbarsting intensivering van vóór de menstruatie;
  • Verslag over onregelmatige menstruatie;
  • Overactief sebaceous klieren op gezicht gebied;
  • Hirsuties (het verhoogde niveau van haar op je gezicht of zelfs haar in atypische plaatsen);
  • Verhoogde niveau van sommige mannelijke hormonen in bloed.

Oorzaken van hormonale Acne

Acne veroorzaakt door hormonale invloed begint op de leeftijd van 20-25, soms het is actueel voor tieners en soms oudere vrouwen kunnen hebben. Volwassen acne puistjes meestal verschijnen op gezicht, vooral chin en kaak. Maar soms zijn er sporen van acne op de borst of rug. Ongeacht het feit dat volwassen acne hormonaal beïnvloed zelden ernstig is en meestal zich als kleine inflammatoire nodules en papules manifesteert, vrouwen die lijden aan de ziekte niet helpen, maar vraag me af: hoe het begonnen?

Het is bekend dat onze bijnieren maken een androgeen, dihydroepiandrosterone sulfaat (DHEAS) beginnen, als we nog van ongeveer 10 jaar oud kinderen. Ook bij de uitbraak van de puberteit beginnen twee meer androgenen, zogenaamde "man" hormonen, dehydrotestosterone (DHT) en testosteron, te werken in de lichamen van vrouwen. Ze allemaal stimuleren de sebaceous klieren om meer natuurlijke olie van de huid of talg produceren.

Dat is waarom zo veel tieners lijden aan vette huid en acne. En jongens, die meer 'mannelijk' hormonen hebben, tiener acne vaker dan meisjes lijden. Van tiener acne is gemakkelijk te behandelen. Niveau van hormonen is zeer flexibel op jonge lichamen. Eerste regel behandelingen helpt in de meeste gevallen en als actuele retinoïden en benzoylperoxide, ondersteund door orale antibiotica. Maar na de eerste verbetering kan daar komen een tijd wanneer de hormonale niveau veranderingen en het lichaam stopt reageren op de therapie. In dergelijke gevallen moet de behandeling procedure worden gewijzigd.

Volwassen hormonale Acne

Terwijl sommige volwassenen kunnen beginnen met het ontwikkelen van hun acne alleen vanaf in hun 20s of dertig, bepaalde hoeveelheid lijken nooit ontgroeien, passeren in de volwassenheid met de dezelfde breakouts. Het gebeurt vanwege veranderingen in de hormonale niveau. Wanneer een vrouw haar periode naderbij komt, wordt het niveau van oestrogeen verminderen. Na de eisprong eierstokken produceren progesteron en dit hormoon stimuleert de talgklieren. Acne komt als gevolg van dit.

Sommige zwangere vrouwen worden beïnvloed door hormonaal veroorzaakt acne. Tijdens de derde trimester verheffen hun sebaceous klieren olieproductie, waardoor frequente breakouts. Er zijn vrouwen die lijden aan acne uitbraken na de menopauze als het testosteron niveau hoger wordt terwijl oestrogeen niveau afneemt.

Zoals u zien kunt, zijn door volwassenen acne problemen ondervinden tijdens hun hele leven van puberteit aan hun oude jaren. Deze problemen kunnen niet verdwijnen met de leeftijd en kunnen zelfs erger. Als u wilt om geweldige resultaten te bereiken, zie uw dermatoloog die zullen helpen u bij het ontwikkelen van de beste behandelingsoptie voor acne.

Lees meer over volwassen acneproducten 


comments powered by Disqus